"


Συντάξεις εξπρές από λογιστές και δικηγόρους – Όλη η τροπολογία

Σειρά ρυθμίσεων, με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής των συντάξεων,

προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που κατατίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων».

Μεταξύ των κυριότερων ρυθμίσεων, είναι η διάταξη για τη συμμετοχή πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών στην απονομή των συντάξεων. Συγκεκριμένα, δικηγόροι (μέλη των δικηγορικών συλλόγων της χώρας με τριετή δικηγορία) και μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου, λογιστές-φοροτεχνικοί Α’ τάξης, αφού παρακολουθήσουν σεμινάριο επιμόρφωσης και πιστοποιηθούν από τους οικείους επαγγελματικούς συλλόγους τους, θα μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορα στάδια της διαδικασίας απονομής σύνταξης.

Παράλληλα, με την τροπολογία, απλοποιούνται οι διατάξεις περί διακανονισμού οφειλών. Σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση, η σύνταξη καταβάλλεται εφόσον το συνολικά οφειλόμενο από τον ασφαλισμένο ποσό προς τον e-ΕΦΚΑ από κάθε είδους ασφαλιστικές εισφορές, οφειλές από αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης, πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις, δεν υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ. Εφόσον προκύπτουν οφειλές μόνο από υπαγωγή στην ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ, η σύνταξη καταβάλλεται εφόσον το οφειλόμενο από τον ασφαλισμένο ποσό δεν ξεπερνά τα 6.000 ευρώ.

Επιπλέον, με προτεινόμενη ρύθμιση, χορηγείται υποχρεωτικά η προσωρινή σύνταξη σε όλους τους ασφαλισμένους, ανεξαρτήτως αν έχει υποβληθεί αίτημα από τον ασφαλισμένο ή όχι.

Με την τροπολογία δίνεται, επίσης, παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου για την υπαγωγή των ελεύθερων επαγγελματιών στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ