"


Δ. Μακεδονία: Νέα σελίδα στις επενδύσεις με ποσοστά ενίσχυσης έως 80%

«Ιστορική στιγμή για τη Δυτική Μακεδονία», χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης

Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις επιπλέον κρατικές ενισχύσεις των επενδύσεων, που θα ισχύσουν πλέον σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, με τα ποσοστά να κυμαίνονται ανάλογα με το ύψος των επενδύσεων από 40-80%.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κασαπίδης ανέφερε ότι «η Δυτική Μακεδονία, για πρώτη φορά μπαίνει ουσιαστικά στην πρώτη ζώνη ειδικών κινήτρων για την κρατική ενίσχυση επενδύσεων», επισημαίνοντας ότι αίρεται έτσι η στρεβλότητα που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια με το «πλασματικό ΑΕΠ» που είχε η Περιφέρεια, «που εμφανίζονταν πλούσια λόγω των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ».

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας πλέον οι ενισχύσεις με τα νέα ποσοστά θα φθάνουν σε όλη την Περιφέρεια: από 40-60% για τις μεγάλες επιχειρήσεις, από 50-70% για τις μεσαίες και από 60-80% για τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς όπως ανέφερε «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε το αίτημα της ελληνικής πλευράς για συμμετοχή όλης της Δυτικής Μακεδονίας στη συγκεκριμένη πρόβλεψη».

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη για τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας θα καλύπτονται όλες οι επενδύσεις, καθώς πρόκειται για περιοχές υπό μετάβαση, ενώ για τις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Γρεβενών θα ισχύσουν για εμβληματικές επενδύσεις.

Παράλληλα, όπως επισήμανε «οφείλει η περιοχή να τρέξει όλες εκείνες τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση των υποδομών της, σε όλους τους τομείς, ώστε να διαμορφωθεί ένα υγιές επενδυτικό περιβάλλον» ώστε από τη νέα χρονιά να είναι έτοιμη η Δυτική Μακεδονία τους πρώτους επενδυτές.


Αναφερόμενος τέλος στον τομέα του υδρογόνου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ανέφερε ότι οι εξελίξεις θα είναι εντυπωσιακές, ενώ τόνισε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Σχέδιο Δίκαιας Μετάβασης.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ