"


Δ. Μακεδονία: Την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων ζήτησε ο Περιφερειάρχης

 

Την επιπλέον οικονομική στήριξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων των περιφερειών

που επλήγησαν και πλήττονται περισσότερο από την πανδημία, όπως η Δυτική Μακεδονία, ζήτησε με εισήγησή του στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης.

Η οικονομική αυτή ενίσχυση είναι απαραίτητη για να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να υπάρξει σταδιακή ανάκαμψη.

Ο κ. Κασαπίδης παρουσίασε την τρέχουσα κατάσταση της επιχειρηματικότητας στην Π.Δ.Μ. από τα παρατεταμένα, πολύμηνα lockdowns και το πρόβλημα της οριζόντιας αντιμετώπισης όλων των Περιφερειών της Ευρώπης, η οποία οδηγεί σε ανισότητες και προβλήματα. Τόνισε τις ιδιαίτερες συνθήκες της Περιφέρειας λόγω της απολιγνιτοποίησης και των υψηλών ποσοστών ανεργίας.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε τέλος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών, να διαβιβάσει στην  Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) το αίτημά του για μέριμνά της για επιπλέον οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων των Περιφερειών αυτών και την εφαρμογή της πολιτικής της συνοχής που υπηρετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η εισήγηση αυτή είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας της Περιφερειακής Αρχής, που υπέβαλε την 1/3/2021 ως πρόταση θέματος προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών το εν λόγω ζήτημα.  Αν και είχαν τεθεί εκατοντάδες θέματα ενώπιον της Επιτροπής, το ζήτημα που υπέβαλε ο Περιφερειάρχης ήταν μεταξύ των τριών που επελέγησαν προς ανάπτυξη στην Ολομέλεια ως κρίσιμο και πολύ σημαντικό, καταδεικνύοντας τη βαρύτητα που δίνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πρόβλημα αυτό.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ