"


Εκτόξευση τιμών στην δημοπρασία της Kopenhagen Fur

Πωλήσεις 100% και άνοδο 80%!!!

Μετά από μία παρατεταμένη κρίση των τελευταίων ετών με χαμηλές τιμές και πωλήσεις, η πρώτη δημοπρασία της σεζόν στο δημοπρατήριο της Kopenhagen Fur κατέγραψε μία τεράστια αύξηση τιμών στην πρώτη ύλη, αντίστοιχες της οποίας είχαν να συμβούν από το 2013!!!

Η αισθητή μείωση της παραγωγής αλλά και της προσφοράς στις επερχόμενες δημοπρασίες, σε συνδυασμό και με το γεγονός της πρόσφατης ευθανασίας -λόγω κορονωϊού - εκατομμυρίων δερμάτων στη Δανία και παράλληλα το κλείσιμο όλων των εκτροφείων της, δημιουργεί, πλέον νέα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά, αφού η μεγάλη ζήτηση είναι αυτή που προκαλεί και μεγάλη άνοδο των τιμών, εξαιτίας της μικρής προσφοράς δερμάτων.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στην διαδικτυακή δημοπρασία Φεβρουαρίου της Kopenhagen Fur, η προσφορά της οποίας ήταν μόλις 2 εκ. δέρματα. Η δε συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει ο έντονος ανταγωνισμός και η ισχυρή ζήτηση. Τα παραπάνω δεδομένα προκάλεσαν εκτόξευση των τιμών των δερμάτων σημειώνοντας αύξηση κατά μ.ο. 80%, σε σύγκριση με την πρόσφατη δημοπρασία του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Στα αξιοσημείωτα, ότι λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, η δημοπρασία αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το διάστημα 20-22 Φεβρουαρίου, παρατάθηκε για τρεις επιπλέον ημέρες και ολοκληρώθηκε στις 25/2.

Οι πωλήσεις, όπως ήταν φυσικό ήταν 100%, με κύριους αγοραστές την Κίνα, την Κορέα, την Ρωσία και την Ευρώπη, ενώ πολύ χαμηλά κυμάνθηκαν τα ποσοστά αγορών από την Ελληνική πλευρά.

Η Kopenhagen Fur θα πραγματοποιήσει φέτος 4 δημοπρασίες, προσφέροντας συνολικά 14 εκ. δέρματα βιζόν, ενώ όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι οι τιμές της πρώτης σε όλα τα δημοπρατήρια τη φετινή σεζόν θα εξακολουθούν να σημειώνουν αύξηση.

Η επόμενη δημοπρασία θα διεξαχθεί το διάστημα 20-26 Απριλίου.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ