"


Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Ανοίγει η δεύτερη φάση

Σήμερα ή αύριο θα ανοίξουν οι καταβολές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6,

το κονδύλι θα είναι περίπου 500 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων μικρότερος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η δεύτερη φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6 προκειμένου να γίνουν καταβολές χρηματικών ποσών μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει σήμερα - αύριο. Είναι θέμα της κοινής υπουργικής απόφασης που πρέπει να υπογράψουμε» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε «ότι ο αριθμός των δικαιούχων θα είναι πολύ μικρότερος διότι και πάλι όπως στην προηγούμενη επιστρεπτέα ένας σημαντικός αιτήσεων δεν είχε μείωση τζίρου ή δεν είχε τζίρο αναφοράς τα 200 ευρώ τον Ιανουάριο ή συνδυασμό αυτών, άρα το ποσό που θα κατανεμηθεί είναι περίπου 500 εκατομμύρια -όσο είχαμε πει - και εκτιμούμε ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει καταβολή ενός σημαντικού χρηματικού ποσού αυτών.»

Σε σχέση με τις αποζημιώσεις ενοικίων ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο υπεβλήθησαν προς επεξεργασία το Νοέμβριο 266 χιλιάδες αιτήσεις και τον Δεκέμβριο 304 χιλιάδες αιτήσεις . Από αυτές περίπου το 80% είναι δεκτές οι άλλες είναι ένα μικρό ποσοστό προς διόρθωση και το σημαντικότερο ποσοστό αυτού που απομένει είναι απορριπτέο.»

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών μέχρι σήμερα στους ιδιοκτήτες έχουν πληρωθεί 84,1 εκατομμύρια, έχουν γίνει συμψηφισμοί σε 263.379 πολίτες με την αξία τους να φτάνει τα 42,8 εκατομμύρια. «Έχουμε καταβάλει το Νοέμβριο σε 176.034 συμπατριώτες μας 19,2 εκατομμύρια, και έχουμε καταβάλει το Δεκέμβριο σε 205.647 συμπατριώτες μας 22,1 εκατομμύρια. Ερώτημα «αυτοί που απορρίπτοντα γιατί απορρίπτονται;». 

21 χιλιάδες συμπατριώτες μας είναι μη πληττόμενοι για χρήση επαγγελματικής στέγης, 11.860 το μηνιαίο μίσθωμα της δήλωσης δεν ταυτίζεται με το μηνιαίο μίσθωμα στη δήλωση πληροφοριακών στοιχείων της μίσθωσης. 19.600 δεν έχουν αναστολή σύμβασης εργασίας σε κατοικία μισθωτή ή συζύγου , 12.800 το ποσοστό μείωσης του ενοικίου είναι χαμηλότερο από τον προβλεπόμενο στο νόμο. 3.750 έχουν δηλώσει λύση της μίσθωσης αυτά όλα θα πάνε προσωποποιημένες πληροφορίες στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ