"


Απ. Τσούκας : Ποιός είναι ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας

 

Ο 48χρονος γουνοποιός Απόστολος (Άκης) Τσούκας είναι ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας.

Ο νέος πρόεδρος είναι γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, καθώς η εταιρεία του κ. Τσούκα είναι μια από τις ελάχιστες παγκοσμίως πλήρως καθετοποιημένες γουνοποιητικές επιχειρήσεις, η οποία αποτελεί εδώ και δεκαετίες κορυφαίο brand στη διεθνή αγορά της γούνας. 

Μέσα από την πολυετή επαγγελματική του δραστηριότητα σε όλο το φάσμα εργασιών του κλάδου, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα των γουναράδων και των φαρμαδόρων.

Έγινε ευρύτερα γνωστός όταν ανέλαβε την προεδρία του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς "ο Προφήτης Ηλίας" το 2019, θέση από την οποία συνεισέφερε στην επίλυση χρόνιων ζητημάτων του κλάδου, όπως το πρόβλημα του φορολογικού αντιπροσώπου, η παράταση του χρόνου επανεξαγωγής των δερμάτων του καθεστώτος ενεργητικής τελειοποίησης, κάνοντας όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την έκδοση του νέου πλαισίου για τις εναλλακτικές μορφές φορολογικών ελέγχων, επιτυγχάνοντας την τροποποίηση του νέου επενδυτικού νόμου για επιτάχυνση της αποπληρωμής των επιδοτήσεων των επιχειρήσεων. 

Στο πολύπλευρο έργο του μπορούν επίσης να αναφερθούν η βράβευση για τη διοργάνωση της 44ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς από τα Exhibition Marketing Awards, η ένταξη του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στην Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες & την Απασχόληση, το φιλανθρωπικό έργο σε συνεργασία με την Make a Wish Hellas, η διοργάνωση ειδικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τη FurMark, η προετοιμασία Μουσείου Τέχνης της Γούνας και η συμμετοχή στην παγκόσμια ομάδα εργασίας Sustainable Fur Forum, με δράσεις για τη βιωσιμότητα του κλάδου.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για όλους, ο Άκης Τσούκας αναλαμβάνει τα ηνία της Ομοσπονδίας Γούνας, έχοντας τη στήριξη γουνοποιών και φαρμαδόρων της Καστοριάς, της Σιάτιστας και του Άργους Ορεστικού. Ο νέος πρόεδρος πρεσβεύει την ενότητα του κλάδου, και αναλαμβάνει με υπευθυνότητα να οδηγήσει τον μεγαλύτερο εργοδότη της περιοχής στην πολυπόθητη ανάκαμψη. 

Στις πρώτες του δηλώσεις ο ίδιος υπόσχεται αυτό που γνωρίζει να κάνει καλύτερα: "δουλειά, δουλειά, δουλειά".

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ