"


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ : Καστοριά …στιγμές από το παρελθόν! – 1985/86 Β’ ΕΘΝΙΚΗ : ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΚΑΒΑΛΑ (VIDEO)

Το  sentranews.gr κάνει… βουτιά στο παρελθόν και παρουσιάζει

μέσα από το κανάλι του στο youtube μοναδικά ρετρό-video ιστορικών ποδοσφαιρικών αγώνων της ΠΑΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

Προσωπικό Αρχείο : Δημήτρης Κουτσής

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα για τους λάτρεις του ποδοσφαιρικού ρετρό εγκαινίασε με την έλευση του 2021 η ιστοσελίδα Sentranews.gr.

Έπειτα από προσπάθεια αρκετών ετών, οι συντελεστές της κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν έναν ικανοποιητικό αριθμό υλικού από αναμετρήσεις της Καστοριάς των περιόδων 1985-86, 1986-87, 1987-88 στη Β’ Εθνική.

Τα ματς είναι ολοκληρωμένα, δηλαδή διάρκειας 90 λεπτών και, μάλιστα, με περιγραφή, ενώ όλα όσα θα παρουσιαστούν σε ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, έχουν καταγραφεί τόσο στο «ξερό» γήπεδο της ομάδας, όσο και σε άλλα γήπεδα εκτός έδρας.

Οι υποστηρικτές της Καστοριάς, των υπολοίπων ομάδων που την αντιμετώπισαν εκείνα τα χρόνια, αλλά και όλοι οι φίλαθλοι έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν ή να πάρουν μια γεύση από τις «ηρωικές» εποχές του «ξερού».

Σήμερα θα απολαύετε ένα συναρπαστικό ματς, πλούσιο σε θέαμα και γκολ, που διεξήχθη κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, σε βαρύ γήπεδο με έντονο χιονόνερο, ενώ δεν έλειψαν τα επεισόδια, οι διαμαρτυρίες οι εντάσεις καθώς και οι αμφισβητούμενες φάσεις. 

Ο Νίκος Καραγεωργίου με τα χρώματα της Καβάλας

Ο Νίκος Καραγεωργίου με μεγάλη καριέρα συμμετείχε σε αυτό το ματς με τα χρώματα της Καβάλας από όπου και αναδείχθηκε, ενώ το ίδιο καλοκαίρι του 86' μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ, και στη συνέχεια έκανε καριέρα στον Παναθηναϊκό και στην Ξάνθη

Πρόκειται για τον αγώνα ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΚΑΒΑΛΑ που διεξήχθη στις 2 Μαρτίου 1986 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής.Η σύνθεση της Καστοριάς : Τάκος, Φυσέας, Καραταϊδης, Γεωργάκας, Παπαδόπουλος, Ξάνθης, (64’ Νικολάου), Καλιμάνης Χ., Ποντίκης,  Γκίτσος (80’ Παπαδάμου), Τουργαϊδης, Τσιλίδης

*Την περίοδο 1985-86 στο πρωτάθλημα των 20 ομάδων της Β’ Εθνικής η Καστοριά – είχε ρεκόρ ισοπαλιών (14) - τερμάτισε στην 8η θέση με 38 βαθμούς (12-14-12) και τέρματα 41-42, ενώ αντίθετα η Καβάλα τερμάτισε στην 5η θέση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ