"


Εκδήλωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο «Οι νέοι συζητούν για ζητήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση «Οι νέοι συζητούν για ζητήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας»,

η οποία συνδιοργανώθηκε από τον σύλλογο φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα «ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ» και εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης της ελληνομάθειας στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου ΤΗΜΕΝΟΣ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας για την ελληνική γλώσσα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόξενος στα Μπίτολα κ. Αχιλλέας Ρακίνας, ο Πρόεδρος Συλλόγου «Πελαγονία»κ Ευγένιος Ρίστεβσκι,, ο Αντιπρόεδρος Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «Τήμενος» και επίκουρος καθηγητής του Π.Δ.Μ., Δημήτριος Στημονιάρης και η Καθηγήτρια του Π.Δ.Μ. και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου “Τήμενος”, Ελένη Γρίβα.

Ενδιαφέρουσες ομιλίες και τοποθετήσεις έγιναν από τους κάτωθι ειδικούς επιστήμονες και νέους ερευνητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: την κ Έφη Κηπουροπούλου, την κ Ιωάννα Καϊάφα, την κ Ελένη Κοροσίδου, τον κ Σπύρο Μπούρα, την κ Χρύσα Μάρκου και τον κ. Αγγελο Σούλα. 

Οι εμπειρίες σπουδαστών της ελληνικής γλώσσας αλλά και ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ελληνικής Γλώσσας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που διεξήχθη μεταξύ των νέων από τις δύο χώρες. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές του Π.Δ.Μ. (Δημητρίου Ευάγγελος, Κωνσταντινίδης Γιώργος, Μίντζα Ιωάννα, Σαμοθρακίτου Χαρά, Τσομπανόπουλος Έξαρχος , Ψαλλίδας Ευθύμης) έθεσαν ερωτήματα για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στους σπουδαστές της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας από διάφορες πόλεις της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας (Andrej Pop-Antoski , Ana Duchkova, Ruzhica Gjorgieva, Dimitar Jovanovski, Damjan Kozarov, Katerina Pasoska, Naumche Vangelofski, Marija Vasilevska, Marija Velinova). Το στρογγυλό τραπέζι συντόνισε ο κ. Kristijan Veljanov από τον Σύλλογο «Πελαγονία», ενώ τον καταληκτικό σχολιασμό της ενδιαφέρουσας συζήτησης ανάμεσα στους νέους έκανε ο αναπληρωτής καθηγητής του Π.Δ.Μ., Σταύρος Καμαρούδης.

Προσκεκλημένη στην εκδήλωση ήταν η κ. Nanouchka Podkovyroff, επικεφαλής του Κέντρου Νεοελληνικών Σπουδών του Εθνικού Πανεπιστημίου Οδησσού, η οποία παρουσίασε σπουδαστές από την Οδησσό που μίλησαν για την εμπειρία τους από την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ