"


Επίσκεψη Γ. Κασαπίδη στο Φράγμα Βράχου


Το Φράγμα Βράχου επισκέφτηκε Περιφειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης, συνοδευόμενους

με τους παραγωγούς και μέλη του ΤΟΕΒ Βράχου της ΠΕ Καστοριάς και τον πρόεδρο του και εντεταλμένο σύμβουλο για τα αρδευτικά δίκτυα στην Περιφέρεια Θωμά Μάνο.

"Πολυλειτουργικός ο ρόλος που του επιφυλάσσουν τα αναξιοποίητα στοιχεία που το περιβάλλουν καθώς και οι εκκρεμότητες που το διακρίνουν...


Με το σημαντικό αυτό έργο συλλέγονται ικανές ποσότητες πεντακάθαρου νερού για τροφοδοσία μεγάλου αρδευτικού δικτύου στο Δήμο Ορεστίδος, περίπου 6,5 χιλιάδων στρεμμάτων. Μεγάλες εύφορες εκτάσεις με καλλιέργειες του ονομαστού ΠΓΕ φασολιού Καστοριάς αρδεύονται δια φυσικής ροής από το φράγμα αυτό. 

Εκκρεμεί το πρασίνισμα της παραγωγής...!

Πανέμορφα τα γειτονικά χωριά Βράχου και Λάγγας, μαγευτικά τοπία, ταχύς ο ρούς του στραβοπόταμου που βιάζεται να φτάσει στον Αλιάκμονα, βαθύσκιωτα δάση οξιάς, μοναδική χλωρίδα και το ίδιο το φράγμα με τα πρασινογάλαζα νερά, απλώνονται σε μια περιοχή που σε καλεί να τη γνωρίσεις. 



Όπου ακόμη ακούγεται ο αχός των μαχών του Μακεδονικού αγώνα. Πολλές οι θυσίες ένδοξων μακεδονομάχων έλαβαν χώρα εδώ. Μ' αυτές στεφάνωσαν τον τόπο αληθινά. 

Ιερά τα χώματα με βαριά ιστορία. 

Διδακτική η επίσκεψη με πλούσιες εικόνες και σκέψεις για τα ωραία που ταιριάζουν στους ανθρώπους που θέλουν", επσήμανε μεταξύ άλλων ο Γ. Κασαπίδης.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ