"


Ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικτυακή ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών της

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής όπως και συλλόγων γονέων της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Δήμου Καστοριάς, με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια».

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»  οργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά,  με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας,  της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και με την ευγενική χορηγία της Pfizer, Ημερίδα ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Δήμου Καστοριάς.

Η διαδικτυακή ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων, σε νηπιαγωγούς των Παιδικών Σταθμών της περιοχής αλλά και σε μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα χρήσης αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων. 


Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Καστοριάς, Πέτρος Δοκόπουλος ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά την ικανοποίηση και την χαρά του για την διοργάνωση τέτοιων δράσεων και την σημαντικότητα της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών γύρω από την ορθή χρήση των αντιβιοτικών φαρμάκων, καθώς και την σπουδαία επίδραση των εμβολίων στην αποδεδειγμένη αύξηση της ηλικίας των ανθρώπων.

Η ομιλία της  Ελένης Γιαμαρέλλου, Καθηγήτριας Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, βασίστηκε στην ενημέρωση της προφύλαξης κατά των λοιμώξεων, μέσω των εμβολίων αλλά και των μέτρων υγιεινής που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας. Επιπλέον αναφέρθηκε στα αντιβιοτικά και στις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης τους.

 Η  Νταίζη Παπαθανασοπούλου,  Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα, αναφέρθηκε στην εκστρατεία για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών στα πλαίσια του Π.Ο.Υ. Έπειτα παρουσίασε το εκπαιδευτικό υλικό e-bug καθώς και το παιδικό παραμύθι “Ποιος παγίδεψε την Πεννυ-Κιλλίνη” που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά».

Στην ημερίδα συμμετείχαν διαδικτυακά,  ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Δοκόπουλος Πέτρος Δοκόπουλος, Διευθυντές Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Καστοριάς, εκπαιδευτικοί, βρεφονηπιοκόμοι και μέλη συλλόγων  γονέων και κηδεμόνων των σχολείων.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους οργανωτές και τους συμμετέχοντες για την υποστήριξή τους στη δράση αυτή, τόνισε τη σημασία των προγραμμάτων πρόληψης και ενημέρωσης που διενεργούνται στο Δίκτυο και δήλωσε: «Η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη σε υπερκατανάλωση αντιβιοτικών. Είναι λυπηρό πως έχουμε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μικροβίων, ανθεκτικών στα αντιβιοτικά. Στο πλαίσιο αυτών των δεδομένων ξεκινήσαμε πριν επτά έτη την Εκστρατεία Ενημέρωσης με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας μέσω αυτών των ημερίδων που συνεχίζουν να πραγματοποιούνται,  είναι η έγκυρη πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών κοινοτήτων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των ΟΤΑ-μελών μας».






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ