"


Απάντηση του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας στα δημοσιεύματα της κ.Ζεμπιλιάδου σχετικά με τη διαχείριση της νόσου Covid 19 στις εκτροφές γουνοφόρων ζώων

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ζεμπιλιάδου Γεωργίας, σε συνέχεια

της δημοσίευσης των προσωπικών  της σεναρίων γύρω από την πανδημία καταπιάνεται και με τα γουνοφόρα ζώα, θέτοντας ερωτήματα μέσα από τα οποία διαφαίνεται η άγνοιά της για βασικά ζητήματα. Αναρωτιέται αν έχει ζητηθεί η συνδρομή ενός ειδικού επιστήμονα από την Περιφερειακή Αρχή για να θέσει σχέδιο διαχείρισης για το θέμα  των γουνοφόρων ζώων και τον covid-19, τη στιγμή που το όλο ζήτημα το διαχειρίζεται ο ΕΟΔΥ και το ΥΠΑΑΤ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους,  αποδεικνύοντας αφενός την απαξίωσή της για τους επιστήμονες των εν λόγω φορέων αφετέρου την άγνοιά της σε θέματα αρμοδιοτήτων και διοίκησης. 

Περισσότερο δε, απαξιώνει τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας οι οποίες, σύμφωνα με τα όσα γράφει, είτε μάλλον δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει είτε συγκαλύπτουν αυτά που η ίδια φαντάζεται ότι συμβαίνουν.

Εξελίσσοντας το σενάριό της, απαξιώνει τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΙΒΕΑΑ θεωρώντας ότι «ανασκεύασε» τις δηλώσεις του όχι αφού αντιλήφθηκε ότι έγινε παρανόηση των λεγομένών του αλλά  έπειτα από παρέμβαση του Περιφερειάρχη.

Συνεχίζει, αναφέροντας ότι «το πόσο πολύ ελέγχονταν η κατάσταση (σ.σ. με τα γουνοφόρα) το διαπιστώσαμε τελικά όταν βρεθήκαμε αφενός σε σκληρό lockdown για τέταρτο μήνα τώρα…». Στο σημείο αυτό συσχετίζει ξεκάθαρα τον κλάδο της εκτροφής γουνοφόρων με τα τοπικά lockdown, αποδεικνύοντας αφενός ότι έχει ξεπεράσει σε γνώσεις κάθε επιστήμονα αφετέρου ότι δεν συμμερίζεται στο ελάχιστο την αγωνία και τον αγώνα που κάνουν οι εκτροφείς για να ξεπεράσουν την κρίση που βιώνουν. Φαντάζει τουλάχιστον ειρωνικό που λίγο παρακάτω   ζητάει να στηριχθεί οικονομικά ο κλάδος της γούνας που η ίδια μόλις τον έχει στοχοποιήσει.

Η κ. Ζεμπιλιάδου τόσους μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας δείχνει να συγχέει το ρόλο του κάθε φορέα και δεν αντιλαμβάνεται ότι στα ζητήματα της ιατρικής τίποτα δεν είναι απόλυτο και οι όποιες επίσημες δηλώσεις προκύπτουν έπειτα από δεδομένα και όχι από εικασίες. Κάθε δήλωση πρέπει να αξιολογείται στο χρονικό πλαίσιο που πραγματοποιήθηκε και να συσχετίζεται με τα δεδομένα εκείνης της περιόδου. Κλείνει το σενάριό της εντυπωσιακά, αναφέροντας ότι «ίσως κάποιοι πρέπει να το σκεφτούν αν θα πρέπει να βρίσκονται στη θέση που οι πολίτες τους έχουν βάλει». Πάντως- όπως φροντίζει συστηματικά να μας αποδεικνύει- η ίδια έχει τοποθετηθεί από τους πολίτες στην κατάλληλη θέση.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ