"


ΡΕΤΡΟ ΕΠΣ: Η 14χρονη πορεία του ιστορικού ΑΟ Κοτύλης του ενός μόλις τίτλου!!!

 

Ένα ιστορικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1972 και συμμετείχε στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ ΒΔΜ και αργότερα στην ΕΠΣ Καστοριάς

Κατέκτησε ένα και μοναδικό πρωτάθλημα στην Β’ κατηγορία και αυτό από σπόντα, ενώ έχει να επιδείξει μία σταθερή πορεία για 8 συνεχόμενα χρόνια στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς

Δεκατέσσερα  (14)  χρόνια ιστορίας έχει ο ΑΟ ΚΟΤΥΛΗΣ, ο οποίος από το 1972 όταν και ιδρύθηκε μέχρι και το 1986 συμμετείχε αρχικά στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ ΒΔ Μακεδονίας (μέχρι το 1977) και κατόπιν στην ΕΠΣ Καστοριάς.

Η Νέα Κοτύλη είναι ορεινός οικισμός του νομού Καστοριάς. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1450 μέτρων και βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νομού, στα Ανατολικά της κορυφής «Πύργος».

Ανήκει στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα στην περιφερειακή ενότητα ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Υπάγεται στον δήμο ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ. Η επίσημη ονομασία είναι η Νέα Κοτύλη και έδρα του δήμου Νεστόριο. Παλαιότερα με το σχέδιο Καποδίστριας ανήκε στο δήμο ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ.
Μέχρι  και το 2010, χρονιά κατά την οποία η διοικητική διαίρεση της Ελλάδας διαμορφώθηκε σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης ανήκε στο Δήμο ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ του νομού ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Όλοι οι κάτοικοί του τότε (1948), μεταφέρθηκαν στο Μανιάκι της Καστοριάς, πολλοί ακόμη και σήμερα μένουν ακόμα εκεί.

Έτσι, από την ίδρυση του συλλόγου, ουδέποτε δημιούργησε γήπεδο στο χωριό της Κοτύλης. Ως έδρα από την αρχή σχεδόν της ίδρυσής του χρησιμοποιούσε το γήπεδο της «Κοινωνικής Πρόνοιας», που βρισκόταν στη Ν. Ζούζουλη, δίπλα από το πρώην δημοτικό Κατάστημα Αγ. Τριάδας.

Η πρώτη διοίκηση της ομάδας αποτελούσαν οι : 

Πρόεδρος: Ζιάκας Ζαχαρίας

Αντιπρόεδρος: Αθανασίου Γεώργιος

Ταμίας: Κωνσταντίνου Αθανάσιος

Γραμματέας: Αθανασίου Αθανάσιος

Δικηγόρος & Ιδρυτής: Καραγεωργίου Αλέκος

Προπονητές : Ντάγκας Γεώργιος, Χαριζόπουλος Χρήστος, Λίτσιος Χρήστος ,Βαρτανίδης Γεώργιος

Προσωπικό αρχείο :  

Δημήτρης Κουτσής (Εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ)

Μέτρια και απογοητευτική πορεία για μία 6ετία στο πρωτάθλημα της Γ κατηγορίας ΕΠΣ ΒΔΜ

Το ποδοσφαιρικό ταξίδι του ΑΟ Κοτύλης ξεκίνησε το 1972, συμμετέχοντας στον 4ο όμιλο των 4 ομάδων (Νικηφόρος Δισπηλιού, Μακεδονικός Μηλίτσας και Εθνικός Βασιλειάδας) της Γ κατηγορίας, τερματίζοντας στην τελευταία θέση με μόλις 3 βαθμούς (1-1-1) ενώ είχε και 3 μηδενισμούς (τέρματα 4-8).

Την περίοδο 1973-74 η πορεία του ήταν βελτιωμένη. Τοποθετήθηκε στον β όμιλο της Γ κατηγορίας των 6 ομάδων (Ηρακλής Πολυκάρπης, Εθνικός Βασιλειάδας, Κεραυνός Χρυσής, Μακεδονικός Μηλίτσας και Νταηλάκη Καστοριάς), τερματίζοντας στην 3η θέση (οι δύο πρώτοι ανέρχονταν στην β κατηγορία) με 10 β. (4-2-4 και τέρματα 12-16)

Την περίοδο 1974-75 συμμετείχε στον 3ο όμιλο των 4 ομάδων (Κεραυνός Χρυσής, Νταηλάκη και Απόλλων Αμμοχωρίου), τερματίζοντας στην τελευταία θέση με αρνητική βαθμολογία -4 (1-0-2 και τέρματα 3-12), καθώς είχε και 3 μηδενισμούς λόγω μη προσέλευσης στους αγώνες του β γύρου και με τις τρεις ομάδες)

Ανάλογη πορεία είχε και το 1975-76 συμμετέχοντας στον 3ο όμιλο των 5 ομάδων (Μακεδονικός Μηλίτσας, Νταηλάκη, Φλατσάτα Οινόης και Νικηφόρος Δισπηλιού), τερματίζοντας στην τελευταία θέση με αρνητική βαθμολογία -4 β.

Επίσης και την επόμενη περίοδο 1976-77 συμμετείχε στον 3ο όμιλο των 6 ομάδων (Φίλιππος Νίκης, Θησέας Λεχόβου, Νικηφόρος Δισπηλιού, Απόλλων Αμμοχωρίου και Φλατσάτα Οινόης), τερματίζοντας και πάλι στην τελευταία θέση με αρνητική βαθμολογία -4 β.

Ωστόσο, ένα χρόνο πριν ανεξαρτητοποιηθεί από την ΕΠΣ ΒΔΜ η ΕΠΣ Καστοριάς, δηλ. το 1977-78, ο ΑΟ Κοτύλης, παρότι είχε δηλώσει συμμετοχή, τελικά δεν έδωσε το παρών και δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα. Και κάπου εκεί για μία 6ετία, ολοκλήρωσε το ποδοσφαιρικό του ταξίδι στα πρωταθλήματα της Γ κατηγορίας ΕΠΣ ΒΔΜ, καθώς από την επόμενη χρονιά, με την ίδρυση της αυτόνομης, πλέον ΕΠΣ Καστοριάς, επανήλθε στους αγωνιστικούς χώρους, συμμετέχοντας σε ένα νέο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Καστοριάς.

 

Η 9χρονη ιστορία του ΑΟ Κοτύλης στην ΕΠΣ Καστοριάς 

  Ένας τίτλος και οκτώ συνεχόμενες συμμετοχές στην Α κατηγορία  ΕΠΣΚ

Με τοκαλημέρα ο πρώτος τίτλος απόσυγκυρίες

Έχοντας το πλεονέκτημα των συμμετοχών και της προϊστορίας στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ ΒΔΜ, η νεοσύστατη ΕΠΣ Καστοριάς με την κατάρτιση κατηγοριών και ομίλων όλων των πρωταθλημάτων που θα ξεκινούσαν το 1978, τοποθέτησε τον ΑΟ Κοτύλης (ανεξάρτητα αν προέρχονταν από την Γ κατηγορία), στον έναν και μοναδικό όμιλο της Β κατηγορίας που απαρτίζονταν από 10 ομάδες (Φλατσάτα Οινόης, Γράμμος Ν. Ζούζουλης, Νικηφόρος Δισπηλιού, Δόξα Κορησού, Αλεβίτσα Διποταμίας, Ελπίδες Καστοριάς, ΠΑΟΚ Κωσταραζίου, Νέστωρ Νεστορίου και Δόξα Αμπελοκήπων)

Η παρθενική του συμμετοχή στο 1ο επίσημο πρωτάθλημα της Β ΕΠΣ Καστοριάς, ήταν αναμφίβολα εξαιρετική και με πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού σε 18 ματς συγκέντρωσε 21 β. με απολογισμό 9 νίκες, 4 ισοπ. και 5 ήττες, με τέρματα 34-26.

Μάλιστα στην έδρα του ήταν πολύ ισχυρός, μετρώντας 5 νίκες, 2 ισοπ. και  2 ήττες, η μία εκ των οποίων από τον Γράμμο Ν. Ζούζουλης (είχαν κοινή έδρα), στο τοπικό ντέρμπι, το οποίο όλα τα χρόνια είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον και προσέλκυε μεγάλο αριθμό φιλάθλων, ενώ στον β γύρο το ματς είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Χαρακτηριστικό της δυνατής του έδρας ήταν οι ισοπαλίες με ομάδες που πρωταγωνιστούσαν, όπως με Οινόη 1-1, Δισπηλιό 1-1 και Κορησός 4-2. Αντίθετα, εκτός έδρας έχανε από την δύναμή του, ενώ η μεγαλύτερη σε έκταση σκορ ήττα που γνώρισε ήταν το 9-1 στην Δόξα Κορησού.

Η λήξη του πρωταθλήματος βρήκε τον ΑΟ Κοτύλης να τερματίζει στην 5η θέση με 21 β., δύο λιγότερους από την 4η της βαθμολογίας Δόξα Κορησού (23 β.), χάνοντας στις λεπτομέρειες την άνοδο, αφού σύμφωνα με την προκήρυξη οι 4 πρώτες ομάδες ανέρχονταν στην Α κατηγορία. Επίσης να σημειωθεί ότι είχε και έναν μηδενισμό (-1), λόγω ένστασης για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή στο ματς με Νεστόριο που είχε κερδίσει 1-0 και έχασε στα χαρτιά με τέρματα 0-2 και -1.

Ωστόσο, η πίκρα και η απογοήτευση για την απώλεια της ανόδου μετατράπηκε δύο μήνες αργότερα (καταρτισμοί κατηγοριών και ομίλων ενόψει των νέων πρωταθλημάτων), σε χαρά και πανηγυρισμούς, όταν η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε τον προβιβασμό της στην μεγάλη κατηγορία, ως επιλαχούσα, μιας και έπρεπε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12 ομάδων στο νέο πρωτάθλημα της Α ΕΠΣ Καστοριάς.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο δικαιώθηκαν οι προσπάθειες και οι κόποι, ποδοσφαιριστών, παραγόντων, και προπονητή του ΑΟ Κοτύλης, και πανηγύρισε την κατάκτηση της ανόδου, που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν και  η μοναδικός τίτλος στην ιστορία του


1979 -1980 : Ευχάριστη έκπληξη με κορυφαίες επιδόσεις στην παρθενική του παρουσία στην Α κατηγορία – 5η θέση

Η άνοδός του στην Α κατηγορία συνδυάστηκε με μία ομολογουμένως εξαιρετική πορεία, αποτελώντας την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Συμμετέχοντας σε έναν όμιλο των 12 ομάδων (Κέλετρο, Νταηλάκη, Δισπηλιό, Πεντάβρυσος, Ν. Ζούζουλη, Μαυροχώρι, Χιλιόδενδρο, Οινόη,  Πολυκάρπη και Χρυσή) και μετά από 22 ματς, τερμάτισε στην 5η θέση με 19 βαθμούς και απολογισμό (8-3-11 τέρματα 26-42). Ήταν μία ομολογουμένως εκπληκτική χρονιά, η οποία θεωρείται από τις κορυφαίες στην ιστορία του.

Στην έδρα του δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατός με μόλις 5 νίκες σε 11 ματς, ενώ μοιρασμένες ήταν οι νίκες στο παραδοσιακό τοπικό ντέρμπι με τον Γράμμο Ν. Ζούζουλης (ήττα εντός 1-2 και νίκη εκτός 0-1).


1980-1981 : Μέτρια πορεία και 10η θέση

Την επόμενη χρονιά συμμετείχε σε έναν όμιλο των 14 ομάδων (Κορησός, Πεντάβρυσος, Οινόη, Βογατσικό, Χιλιόδενδρο, Μαυροχώρι, Νταηλάκη, Κολοκυνθού, Ελλάς Άργους, Νεστόριο, Ν. Ζούζουλη, Δισπηλιό και Πολυκάρπη) και μετά από 26 ματς, τερμάτισε στην 10η θέση με 22 βαθμούς, έχοντας όμως την αγωνία για την αποφυγή του υποβιβασμού (υποβιβάζονταν δύο ομάδες, 13η θέση με 20 β. το Δισπηλιό), ωστόσο, όμως λόγω αναδιάρθρωσης και αύξησης ομάδων, δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα.

Ο απολογισμός του ΑΟ Κοτύλης ήταν 6-10-10 και τέρματα 32-43. Από τα αποτελέσματα εκείνης της χρονιάς ξεχώρισε το εντός έδρας 1-1 με την Πεντάβρυσο και το εκτός έδρας 1-1 στην Οινόη, ομάδες δηλ. που πρωταγωνιστούσαν και έδωσαν αγώνες μπαράζ ανόδου. Στα τοπικά ντέρμπι με τη Ν. Ζούζουλη είχε νίκη εντός 2-0 και ισοπαλία εκτός 1-1.


1981-1982 : Ικανοποιητική πορεία 7η θέση και διπλή νίκη με το ιστορικό Κέλετρο,  ενός εκ των διεκδικητών του τίτλου – Ρεκόρ βαθμών

Βελτιωμένος και με πολύ καλή πορεία παρουσιάστηκε την επόμενη περίοδο ο ΑΟ Κοτύλης. Για πρώτη φορά συμμετείχε σε έναν όμιλο των 16 ομάδων – αριθμός ο οποίος είχε σταθεροποιηθεί για πολλά από τα επόμενα χρόνια – όπου μετά από 30 αγώνες κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση με 29 βαθμούς (ρεκόρ) και απολογισμό 10-9-11 και ρεκόρ παραγωγικότητας τερμάτων με 44 γκολ υπέρ και 48 κατά.

Από τις 10 νίκες που σημείωσε αυτές που ξεχώρισαν και αποτέλεσαν μεγάλες εκπλήξεις ήταν η διπλή νίκη επί του πανίσχυρου Κελέτρου με 2-1 εντός και 0-1 εκτός έδρας. Μιας ομάδας που είχε υποβιβαστεί από την Εθνική Ερασιτεχνική και διεκδικούσε την επάνοδο έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι δύο ήττες όμως από την Κοτύλη (από μία σε κάθε γύρο τον εκτροχίασαν από την κορυφή, υποχρεώνοντάς τον να τερματίσει στην 2η θέση, πέντε βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια εκείνη την χρονιά ομάδα της Πενταβρύσου, ωστόσο, όμως τελικά, λόγω αναδιάρθρωσης της κατηγορίας, για πρώτη φορά η ΕΠΣ Καστοριάς ανέδειξε δύο πρωταθλήτριες ομάδες. Αντίθετα, με την διπλή και μεγάλη επιτυχία αυτή που είχε σημειώσει ο ΑΟ Κοτύλης, στα τοπικά ντέρμπι με τον Γράμμο Ν. Ζούζουλης είχε ήττα εντός έδρας 0-2 και ισοπαλία 3-3 εκτός.

Οι 15 ομάδες που αντιμετώπισε εκείνη την περίοδο ήταν : Πεντάβρυσος, Κέλετρο, Πολυκάρπη, Ν. Ζούζουλη, Οινόη, Νταηλάκη, Χιλιόδενδρο, Ελλάς Άργους, Δισπηλιό, Αμπελόκηποι, Καλοχώρι, Νεστόριο, Μαυροχώρι,  Βογατσικό και Κολοκυνθού).

1982-1983 : Ικανοποιητική πορεία 10η θέση με ρεκόρ νικών

Στην 4η συνεχόμενη παρουσία του στην Α ΕΠΣ Καστοριάς το ρεκόρ νικών (11) που σημείωσε σε 30 ματς, ξεχώρισε την επόμενη περίοδο,  πραγματοποιώντας μία ικανοποιητική πορεία καταλαμβάνοντας την 7η θέση με απολογισμό 11-4-15 και τέρματα 42-50.

Ο ΑΟ Κοτύλης με την μέχρι τώρα πορεία του στα πρωταθλήματα της Α κατηγορίας έδειχνε μια δυναμική και ότι καθιερωθεί για τα καλά.

Οι 15 ομάδες που αντιμετώπισε εκείνη την περίοδο ήταν : Αστραπή Μ., Αμπελόκηποι, Χιλιόδενδρο, Ελπίδες Καστοριάς, Πολυκάρπη, Ν. Ζούζουλη, Νεστόριο, Δισπηλιό, Νταηλάκη, Οινόη, Μηλίτσα, Καλοχώρι, Κορησός, ιεροπηγή και Ελλάς Άργους.

 

1983-1984 : Ευχάριστη έκπληξη και 5η θέση

Η καλύτερη επίδοση του ΑΟ Κοτύλης καθώς μετά από μία εξαιρετική πορεία τερμάτισε στην 5η θέση με 32 βαθμούς. Σε ανάλογη θέση είχε τερματίσει και το 1979, πλην όμως σε έναν όμιλο των 12 ομάδων και 24 αγώνων, ενώ αυτή του 1983, αποτελούνταν από 16 ομάδες και 30 ματς. Ο απολογισμός ήταν 10-2-8 και τέρματα 40-22, ενώ ξεχώρισε το 0-0 εντός έδρας κόντρα στην πρωταθλήτρια με διαφορά μόλις 1 β. από την 2η Δόξα Κορησού, ομάδα της Πολυκάρπης.

Οι 15 ομάδες που αντιμετώπισε εκείνη την περίοδο ήταν : Πολυκάρπη, Κορησός, Ελπίδες Καστοριάς, Χιλιόδενδρο, Ν. Ζούζουλη, Λιθιά, Καλοχώρι, Οινόη, Νταηλάκη, Αμπελόκηποι, Νεστόριο, Πεντάβρυσος, Ακτίτες Αγ. Κυριακής, Δισπηλιό και  Μηλίτσα.


1984-1985 : Απογοητευτική πορεία και αγχώδης παραμονή στην κατηγορία – Αρνητικό ρεκόρ νικών και ρεκόρ ισοπαλιών

Μία από τις χειρότερες παρουσίες του στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας, ήταν αυτή της περιόδου 1984. Στην 6η συνεχόμενη συμμετοχή της τερμάτισε στην 13η θέση της βαθμολογίας με μόλις 7 νίκες, αριθμός που αποτέλεσε και αρνητικό ρεκόρ, εξασφαλίζοντας με πολύ άγχος και αγωνία την παραμονή του στην κατηγορία.

Ωστόσο, παρά την απογοητευτική του πορεία, από τις 7 μόλις νίκες, ξεχώρισε αυτή επί της πρωταθλήτριας Οινόης με 1-0 αλλά και των Ελπίδων Καστοριάς (3η θέση), με το ίδιο σκορ. Επίσης, είχε και δύο ήττες με ιδιαίτερα βαριά σκορ όπως το 7-1 στην Οινόη και το 6-0 στην Πεντάβρυσο. Στα αξιοσημείωτα και το ρεκόρ ισοπαλιών, αφού από τα 30 ματς, τα 11 από αυτά έληξαν ισόπαλα (τα επτά με σκορ 1-1 και τα υπόλοιπα τέσσερα 2-2)!

Οι 15 ομάδες που αντιμετώπισε εκείνη την περίοδο ήταν : Οινόη, Κέλετρο, Ελπίδες Καστοριάς, Αμπελόκηποι, Κορησός, Χιλιόδενδρο, Προφ. Ηλίας Καστοριάς, Νταηλάκη, Πεντάβρυσος, Απόσκεπος, Ν. Ζούζουλη, Κολοκυνθού, Λιθιά, Νεστόριο και Καλοχώρι.

 

1985-1986 : Ρεκόρ νικών και παραγωγικότητας τερμάτων

Στην 7η συνεχόμενη παρουσία του στην Α ΕΠΣ Καστοριάς, μπορεί να είχε μέτρια σχετικά πορεία, ωστόσο, όμως κατέγραψε ρεκόρ βαθμών, νικών και παραγωγικότητας τερμάτων.

Τερμάτισε στην 11η θέση με 28 βαθμούς (2η καλύτερη επίδοση, κατείχε το ρεκόρ με 29 β. από το 1981), σημειώνοντας ρεκόρ νικών (11), κάτι που είχε επαναλάβει και το 1982, πλην όμως είχε λιγότερες ήττες, 13 έναντι 15 το 1982. Επίσης, δημιούργησε ρεκόρ παραγωγικότητας τερμάτων με 46 γκολ υπέρ, αλλά και αντίστροφα της χειρότερης άμυνας στην ιστορία του με 59 γκολ παθητικό.

Από τα αποτελέσματα εκείνης της περιόδου δεν είχε σημειώσει κάτι το αξιοπρόσεκτο, χάνοντας εντός και εκτός έδρας όλα τα ματς με τους διεκδικητές του τίτλου, ενώ στα τοπικά ντέρμπι με τη Ν. Ζούζουλη είχε ήττα εντός έδρας με 0-3 και ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας.

Οι 15 ομάδες που αντιμετώπισε εκείνη την περίοδο ήταν : Ελπίδες Καστοριάς (ΑΕΚ), Αμπελόκηποι, Πολυκάρπη, Ποριά, Κορησός, Μαυροχώρι, Προφ. Ηλίας Καστοριάς, Λιθιά, Νταηλάκη, Χιλιόδενδρο, Πεντάβρυσος, Ν. Ζούζουλη, Απόσκεπος και Κολοκυνθού (το Κέλετρο είχε αποκλειστεί από το πρωτάθλημα, καθότι είχε προκύψει συγχώνευση με τις Ελπίδες Καστοριάς)

 

1986-1987 : Άτυπη συγχώνευση με τον Γράμμο Ν. Ζούζουλης και υποβιβασμός στην Β κατηγορία

Μετά από 8 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας, είχε ωριμάσει η ιδέα της συγχώνευσης με τον Γράμμο Ν. Ζούζουλης, με στόχο την δημιουργία μίας ισχυρής ομάδας. Οι διαβουλεύσεις για την ενοποίηση των δύο σωματείων, ήταν ιδιαίτερα έντονες, ενώ στο «τραπέζι» έπεσε και ο ΑΟ Πευκοφύτου (συμμετείχε στην Β ΕΠΣ και είχε και αυτός κοινή έδρα), ο οποίος όμως αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις.

Η συγχώνευση ΑΟ Κοτύλης και Γράμμου Ν. Ζούζουλης τελικά προχώρησε και δημιουργήθηκε η ΑΕ Γραμμοχωρίων, η οποία μέχρι και σήμερα αγωνίζεται στην Α κατηγορία, έχοντας σημειώσει σημαντικές διακρίσεις, όπως κατάκτηση πρωταθλήματος και κυπέλλου αλλά και συμμετοχές στον θεσμό των τελικών κυπέλλου.

Ωστόσο, όμως για γραφειοκρατικούς λόγους η νέα ονομασία ίσχυσε από την επόμενη περίοδο. Να σημειωθεί ότι η συγχώνευση αυτή ήταν η Τρίτη μέσα σε δύο χρόνια, από σωματεία της Α κατηγορίας. Είχαν προηγηθεί πριν ένα χρόνο οι συγχωνεύσεις Ελπίδων Καστοριάς και Κελέτρου (ΑΕ Καστοριάς) και Προφήτη Ηλία Καστοριάς με Ορεστειάδα Καστοριάς (ΑΟ Κάστωρ).

Φυσικά η κάθε προσπάθεια συγχώνευσης δεν ήταν εύκολη. Ακολούθησε «ξεκαθάρισμα» έμψυχου δυναμικού και χρειαζόταν σωστή διαχείριση, προκειμένου να επιτευχθεί με επιτυχία αυτό το εγχείρημα.

Έτσι, η συγχώνευση έγινε άτυπα και το 1986 ήταν η τελευταία χρονιά που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα ως ΑΟ Κοτύλης, έχοντας όμως εντάξει στο δυναμικό του και ποδοσφαιριστές από τον Γράμμο Ν. Ζούζουλης. Την ίδια περίοδο ο Γράμμος είχε τυπική συμμετοχή, αφού δεν αγωνίστηκε σε κανένα ματς και αποκλείστηκε από το πρωτάθλημα.

Η πορεία της ομάδας δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς τερμάτισε στην 13η θέση με 23 βαθμούς και απολογισμό 8-7-15 και τέρματα 24-41. Ίσως να «πλήρωσε» και το γεγονός ότι για πρώτη φορά από την Α κατηγορία των 16 ομάδων υποβιβάστηκαν για πρώτη φορά ΠΕΝΤΕ ομάδες (Το ανώτερο ήταν μέχρι ΤΡΕΙΣ) με το σκεπτικό να προβιβαστούν από τους δύο ομίλους της Β κατηγορίας δύο αντί μίας ομάδας από κάθε όμιλο, δηλ. 4 συνολικά αντί δύο που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Οι 14 ουσιαστικά ομάδες που αντιμετώπισε εκείνη την περίοδο ήταν : Αστραπή, Πολυκάρπη, Πεντάβρυσος, Χιλιόδενδρο, Κορησός, Ποριά, Μαυροχώρι, Οινόη, Αμπελόκηποι, Νταηλάκη, Καλοχώρι, Λιθιά, ΑΟ Κάστωρ και Δισπηλιό.


Διάλυση του ΑΟ Κοτύλης λόγω συγχώνευσης

Την επόμενη περίοδο 1987 με την ονομασία ΑΕ Γραμμοχωρίων συμμετείχε  στον β όμιλο των 16 ομάδων της Β κατηγορίας και μετά από μία εκπληκτική πορεία (21-8-1) ανήλθε πανηγυρικά στην Α’ ΕΠΣ Καστοριάς, όπου για τα επόμενα 32 χρόνια - με εξαίρεση δύο περιόδους (1996 υποβιβάστηκε στην Β και 2006 στέφθηκε πρωταθλητής και αγωνίστηκε στην Δ Εθνική)- συμμετέχει ανελλιπώς στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας.

Έτσι, ο ΑΟ Κοτύλης ολοκλήρωσε το όμορφο ταξίδι της 14χρονης ιστορίας και προσφοράς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Δυτικής Μακεδονίας (ΕΠΣ ΒΔΜ αλλά και  του νομού Καστοριάς.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Συνολικά στα 9  χρόνια συμμετοχής του στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς, ο ΑΟ ΚΟΤΥΛΗΣ έχει δώσει 246 αγώνες, μετρώντας 75 νίκες, 53 ισοπαλίες, 114 ήττες (226 βαθμούς) και τέρματα 344 υπέρ – 386 κατά.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ