"


Η ετοιμότητα της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς για τη χειμερινή περίοδο και οι διευκρινήσεις προς τους πολίτες

Η Αντιδημαρχία, Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς,

είναι από καιρό προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Διονύση Λίτσκα, από πλευράς Δήμου έχει γίνει ήδη ο προγραμματισμός και όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για τον εφοδιασμό αλατιού και τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων, όμως πολύ σημαντική κρίνεται και η συμβολή των ίδιων των πολιτών.

Διευκρινίζεται, ότι ο αποχιονισμός ιδιωτικών χώρων (οικόπεδα, θέσεις στάθμευσης, άλλοι εξωτερικοί επαγγελματικοί χώροι) γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη των ιδιοκτητών. Ενώ για τα πεζοδρόμια, όπου αυτό είναι εφικτό, πολύ σημαντική θα μπορούσε να καταστεί η εθελοντική δράση των ιδιοκτητών για τους χώρους μπροστά από τα καταστήματα ή τις οικίες τους.

Υπενθυμίζεται, ότι οι οδηγοί θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων, εφαρμόζοντας παράλληλα όλες τις οδηγίες της Τροχαίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Με καλή διάθεση και τη συνεργασία όλων, είναι βέβαιο ότι θα αποφύγουμε τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα διευκολύνοντας έτσι το δύσκολο και επίπονο έργο των υπηρεσιών αποχιονισμού, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διονύσης Λίτσκας. 





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ