"


Τριήμερο πένθος για τον μακαριστό Μητροπολίτη – Συλλυπητήρια μηνύματα

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς εξαιτίας της εκδημίας

του μακαριστού Μητροπολίτη Καστορίας κυρού Σεραφείμ, κατά κόσμον Ιωάννη Παπακώστα. Η είδηση έχει προκαλέσει θλίψη στην κοινωνία της Καστοριάς.

Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια κυματίζουν μεσίστιες. Η Αντιδημαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καστοριάς ανακοίνωσε τη ματαίωση όλων των διαδικτυακών εορταστικών εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί, στο πλαίσιο του Προγράμματος “8με8” του Δήμου Καστοριάς. Ψηφίσματα εξέδωσαν το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, τα οποία πρόσφεραν εις μνήμη χρήματα στο Γηροκομείο και στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης.

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον μακαριστό Μητροπολίτη απέστειλαν, μεταξύ άλλων:

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η απώλεια του Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ, γεμίζει θλίψη όσους είχαμε την τύχη και την τιμή να τον γνωρίσουμε. Ο Μακαριστός σε όλη την πορεία της ζωής του έδειξε με τις πράξεις του τί σημαίνει ανιδιοτέλεια και προσφορά στην τοπική κοινωνία και στην Εκκλησία».

Η υπεύθυνη του Γραφείου Μακεδονίας της Γ.Γ. Πρωθυπουργού, Μαρία Αντωνίου: «Χαρισματικός, πολυτάλαντος, λόγιος, εργατικός, φιλάνθρωπος υπηρέτησε το ποίμνιό του με ταπεινότητα και αγάπη. Θα τον θυμόμαστε ως τον καλό και ευγενή Ποιμένα, που αγάπησε τους Καστοριανούς, σαν παιδιά του αληθινά».

Ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Διακρίθηκε για την ισχυρή ποιμαντική του παρουσία και το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που ανέπτυξε. Νηφάλιος, προσηνής, κοινωνικός συμμετείχε στις χαρές και συνέπασχε στις λύπες και τα βάσανα του ποιμνίου του. Άκουγε και άνοιγε την αγκαλιά του».

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Η είδηση της κοίμησης του αγαπητού Επισκόπου μας κυρού Σεραφείμ είναι συγκλονιστική. Ένας ταπεινός ποιμενάρχης με σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που έφυγε νωρίς».

Ο βουλευτής ΝΔ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης: «Ξεχώριζε για την ιδιαίτερη αγάπη που έτρεφε προς το ποίμνιο του αλλά και για το σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που διετέλεσε στα εικοσιπέντε χρόνια της ποιμαντορίας του, στην ακριτική μητρόπολη Καστοριάς. Η πολυσχιδής φιλανθρωπική δράση του αγκάλιαζε όλους τους τομείς του κοινωνικού γίγνεσθαι της περιοχής μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος: «Με το ξεχωριστό κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, θα αποτελεί πάντοτε παράδειγμα ενός πεφωτισμένου ιεράρχη, κατέχοντας ιδιαίτερη θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές: «Η ποιμαντορία του στην Μητρόπολη Καστοριάς επισφραγίστηκε από ένα θεάρεστο εκκλησιαστικό και ανθρωπιστικό έργο. Οι διδαχές του στην Αρχιερατική του Περιφέρεια αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για κληρικούς και λαϊκούς και η φωτεινή μορφή του θα μένει άσβεστη στις καρδιές μας».

Ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης: «Θα αποτελεί για πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα πεφωτισμένου Ιεράρχη κατέχοντας ξεχωριστή θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων μας, που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του».

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου: «Ο τόπος μας θρηνεί την απώλεια ενός άξιου Ποιμενάρχη, που υπήρξε μια ανοιχτή αγκαλιά για κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα για τους αναγκεμένους».

Ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος: «Ήταν ο Μητροπολίτης της συγχώρεσης, της καλοσύνης, του καλού και ενθαρρυντικού λόγου, της υπομονής, της φιλευσπλαχνίας».

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης: «Ένας φωτισμένος ιεράρχης, ένας ικανότατος Μητροπολίτης, ένας ξεχωριστός πνευματικός άνθρωπος έφυγε από κοντά μας αφήνοντας πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό, όχι μόνο στην τοπική μας εκκλησία αλλά και σε όλον το ορθόδοξο κόσμο».






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ