"


Αίτημα του Δήμου Άργους Ορεστικού προς τη ΡΑΕ για άδεια παραγωγής ενέργειας


Στην εξασφάλιση ενεργειακής αυτάρκειας στοχεύει ο Δήμος Άργους Ορεστικού

Στην υποβολή πλήρη φακέλου στη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) προχώρησε ο Δήμος Άργους Ορεστικού για εξασφαλίσει άδεια παραγωγής ενέργειας από υδροστρόβιλο τύπου CAPLAN, στο πλαίσιο της Κοινωφελούς Ενεργειακής Κοινότητας που έχει συστήσει και είναι η πρώτη σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία ήδη από το 2018.

Ο υδροστρόβιλος αυτός θα κατασκευαστεί στον ποταμό Αλιάκμονα και θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 1,35 MW με μέγιστη απόδοση 1,48 MW. Η παραγόμενη ενέργεια θα συμψηφίζεται (με τη διαδικασία του net metering) με αυτήν που απαιτείται σε αντλιοστάσια, ΦΟΠ και δημοτικά κτίρια, ενώ θα καλύπτει και τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων του Δήμου. 

Παράλληλα, έχει ήδη υποβληθεί πρόταση έργου στο Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ για την προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών και ολοκληρωμένου συστήματος τηλεμετρίας, προϋπολογισμού 1.500.000€, με τον Δήμο Άργους Ορεστικού να είναι ένας από τους τρεις μόνο Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που έχουν υποβάλλει πρόταση έργου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ αναμένεται να υποβληθεί πρόταση και για την ενεργειακή βελτίωση  των αντλιοστασίων ύδρευσης του Δήμου, προϋπολογισμού 500.000€. Υπενθυμίζουμε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων και δημοτικών κτιρίων, με τον Δήμο Άργους Ορεστικού να καταβάλει συστηματική προσπάθεια και να πετυχαίνει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό με απώτερο στόχο να είναι ένας πράσινος Δήμος με πρότυπη ενεργειακή αυτάρκεια. 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ