"


Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Ε.Σ Εύξεινη Πόλη εκλέχτηκε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας “Εύξεινη Πόλη” εκλέχτηκε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου.

Κατά τη χθεσινή εκλογοαπολογιστική διαδικασία του Ομίλου αναδείχτηκε 15μελές Συμβούλιο, με τον Πάνο Κεπαπτσόγλου να εκλέγεται στην 4η θέση, αποτέλεσμα που λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία από το γεγονός ότι ο Δήμος Άργους Ορεστικού, μόλις χθες, επικυρώθηκε ως νέο μέλος του Ομίλου.

Πρόκειται για έναν όμιλο που στοχεύει στη Βιώσιμη Ανάπτυξη με τη διαχείριση έργων εδαφικής συνεργασίας. Έχει 44 μέλη από Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία εκ των οποίων 35 είναι Δήμοι και τα υπόλοιπα αυτοδιοικητικοί και πανεπιστημιακοί φορείς. 

Έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση περισσότερων από 100 Ευρωπαϊκών έργων, εξασφαλίζοντας ένα ευρύτατο δίκτυο αξιόπιστων συνεργατών σε όλη την Ευρώπη που διευκολύνουν και προωθούν τη διασυνοριακή, διακρατική και διαπεριφερειακή συνεργασία, με μεταφορά τεχνογνωσίας και ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Έτσι, τα μέλη του Ομίλου μπορούν να υλοποιούν προγράμματα χρηματοδοτούμενα από Ευρωπαϊκούς Πόρους σε διάφορους τομείς όπως:

•    Περιβαλλοντική και τουριστική ανάπτυξη 

•    Αγροτική ανάπτυξη 

•   Πολιτισμική ανάπτυξη 

•    Πληροφόρηση, υποστήριξη, εκπαίδευση, κατάρτιση και προώθηση στην απασχόληση κοινωνικά ευπαθών ομάδων 

•    Εξωστρέφεια των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων και 

•    Προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Με τη συμμετοχή του στην “Εύξεινη Πόλη” και ιδιαίτερα με την εκλογή του Δημάρχου στο Δ.Σ., ο Δήμος Άργους Ορεστικού αποκτά επιπλέον εξωστρέφεια και δυνατότητα δέσμευσης περισσότερων Ευρωπαϊκών Πόρων προς όφελος των δημοτών του.

Να σημειώσουμε ότι υλοποιεί ήδη ως επικεφαλής εταίρος, Διασυνοριακό Πρόγραμμα Interreg IPA Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας στην περιοχή, ιδιαίτερα σε ομάδες ευάλωτες στον κίνδυνο της ανεργίας, (γυναίκες, νέοι, άτομα με αναπηρία κ.λπ.) με τον τίτλο “Business Clubs”.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ