"


«Ταφόπλακα» για το Βόιο τα νέα διόδια τονίζει ο δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής- Λίγες οι δυνατότητες αντίδρασης

Σε λειτουργία έχουν τεθεί εδώ και λίγες μέρες τα πλευρικά διόδια της Καλαμιάς

στο ρεύμα εξόδου του ομώνυμου κόμβου ενώ προχωράει κανονικά και η κατασκευή του  μετωπικού  και του  πλευρικού σταθμό διοδίων της Σιάτιστας. Το θέμα έχει ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά του Βοίου και τη Δευτέρα τέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Βοίου Χρήστος Ζευκλής «τα συγκεκριμένα διόδια δεν είναι σαν άλλα διόδια. Δεν ψάχνουμε στήριγμα για να αποφύγουμε να πληρώνουμε αλλά για το Δήμο Βοίου τα συγκεκριμένα διόδια είναι ταφόπλακα και μας πάει πολλά χρόνια πίσω».

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε «ταφόπλακα» και «οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης»  για την περιοχή τη λειτουργία των διοδίων εξηγώντας πως «αν πιάσουμε το θέμα από την αρχή, η Εγνατία ήταν να περάσει μέσα από τ0 Βόιο. 

Κάποιες  άλλες φωνές από άλλο Νομό κατάφεραν και τα πήγαν προς τη δική τους μεριά. Όταν έγινε η Εγνατία και προσπέρασε το Βόιο δεν είχαμε κανένα αντισταθμιστικό όφελος. Πέρασαν τα χρόνια, αποψιλώνεται η περιοχή από υπηρεσίες που πηγαίνουν στην Κοζάνη, τώρα θα πληρώνουμε και εισιτήριο είτε όταν πηγαίνουμε στην Κοζάνη από την Εγνατια όδο στα διόδια, είτε όταν πηγαίνουμε από τον παλιό δρόμο σε «αίμα». Το πλήγμα στην οικονομία είναι πάνω από 400.000 ευρώ σε ένα Δήμο με τεράστια προβλήματα. Είναι θέμα επιβίωσης για μας».

Ο κ. Ζευκλής πρόσθεσε μάλιστα πως η παλιά Ε.Ο. θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο καθώς τα επαγγελματικά  οχήματα που έρχονται από την Αλβανία, θα μπορούν να βγαίνουν στην έξοδο Μικροκάστρου και να μπαίνουν στην παλιά Ε.Ο. μέχρι την Καλαμιά.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Ζευκλή, η περιοχή θα έχει  ακριβότερο χιλιόμετρο σε όλη την Ελλάδα.

Ενδιαφέρον είχε και η τοποθέση του κ. Ζευκλή πως τον Ιούλιο του 2019 είχαν λάβει διαβεβαίωση από τον Υπουργό Μεταφορών Αχ. Καραμανλή πως θα υπήρχαν αλλαγές, που όμως δεν πραγματοποιήθηκαν.

Η Αντιιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Καλλιόπη Κυριακίδου εκ μέρους της Περιφειακής Αρχής ανέφερε πως είχε επικοινωνίες  με το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΓΝΑΤΙΑ Οδό, τονίζοντας όμως πως το θέμα είναι στους  Υπουργούς  Οικονομικών και  Υποδομών ενόψει των παραχωρήσεων που επίκεινται και είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν τα δεδομένα.

Τέλος ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ανέφερε πως «τα διόδια αυτά δεν είναι θέμα κυβερνήσεων αλλά αποτέλεσμα των Μνημονίων, χωρίς να μπορούμε να αλλάξουμε κάτι  επί της αρχής αλλά επί του τρόπου εφαρμογής».

Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί σχετικό ψήφισμα από την Περιφέρεια.

http://xronos-kozanis.gr/






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ