"

 


Προς παράταση το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στο πρόγραμμα που έδινε περίοδο αποδοχής

μέχρι χθες, έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 900 εργαζόμενοι. Ο αριθμός των οικειοθελών αποχωρήσεων βρίσκεται εντός του στόχου που είχε θέσει η Τράπεζα (800 – 1.000 αποχωρήσεις).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ωστόσο, αναμένεται να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα μέχρι τα τέλη του μήνα για τους εργαζόμενους σε καταστήματα του δικτύου που πρόκειται να κλείσουν.

Στην περίπτωση εργαζομένων που απασχολούνται σε κατάστημα για το οποίο έχει ανακοινωθεί η παύση λειτουργίας του, το μεικτό ποσό αποζημίωσης, βάσει κριτηρίων ηλικίας και προϋπηρεσίας, προσαυξάνεται κατά δύο μεικτούς μηνιαίους μισθούς.

Η προσαύξηση δύο μεικτών μηνιαίων μισθών στο μεικτό ποσό αποζημίωσης, που προκύπτει βάσει των κριτηρίων ηλικίας και προϋπηρεσίας, ισχύει και για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα καταστήματα των νομών Καβάλας (μόνο τα καταστήματα στην πόλη της Καβάλας), Γρεβενών, Ημαθίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας, Φλώρινας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Κέρκυρας, Πρέβεζας (μόνο το κατάστημα στην πόλη της Πρέβεζας), Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Κιλκίς, Πιερίας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Βοιωτίας και Φθιώτιδας.

H εφάπαξ αποζημίωση που δίνει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς καθορίζεται με κριτήρια ηλικίας και προϋπηρεσίας και έχει πλαφόν 180.000 ευρώ, υψηλότερο κατά 20.000 ευρώ από το προηγούμενο πρόγραμμα της Τράπεζας.

Με βάση υπολογισμού τα συμπληρωμένα έτη κατά την 31η Δεκεμβρίου 2020 και το αντίστοιχο ποσοστό προσαύξησης ανά εύρος προϋπηρεσίας στον Όμιλο (με βάση υπολογισμού τα συμπληρωμένα έτη προϋπηρεσίας κατά την 30η Σεπτεμβρίου 2020, ο αριθμός των μεικτών μισθών (με βάση υπολογισμού τον μεικτό μηνιαίο μισθό Σεπτεμβρίου 2020), ανέρχεται σε

20 μηνιαίους μεικτούς μισθούς για τους εργαζόμενους με ηλικία έως 39 έτη,

30 μηνιαίους μεικτούς μισθούς για τους εργαζόμενους 40 - 49 ετών,

38 μηνιαίους μεικτούς μισθούς για τους εργαζόμενους 50 - 55 ετών

45 μηνιαίους μεικτούς μισθούς για τους εργαζόμενους 56 ετών και άνω.

Για προϋπηρεσία 3 -10 ετών, στα ανωτέρω υπάρχει προσαύξηση 8%, για προϋπηρεσία 11 -20 ετών προσαύξηση 10% και για προϋπηρεσία 21 ετών και άνω προσαύξηση 15%.

Το πρόγραμμα προβλέπει προσαύξηση 20% επί του μεικτού ποσού αποζημίωσης, που προκύπτει από το ηλικιακό κριτήριο για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων, στη Διαχείριση Πιστοδοτήσεων, στην Κίνηση Κεφαλαίων και τις Κεντρικές Εργασίες), στη Διοικητική Μέριμνα και στην Ασφάλεια.

Μέσω του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, η Τράπεζα Πειραιώς στοχεύει σε μείωση προσωπικού κατά 8% και σε περαιτέρω υποχώρηση των λειτουργικών εξόδων, παραμένοντας εντός στόχου για μείωση αυτών με μέσο μονοψήφιο ρυθμό το 2020, μετά τη μείωσή τους σε επαναλαμβανόμενη βάση κατά 6% το 2019.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς πρόκειται να ανακοινώσει την ερχόμενη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου το επικαιροποιημένο business plan, με το οποίο θα οδεύσει στην εκ νέου ιδιωτικοποίησή της, μετά την κρατικοποίηση στην οποία την οδηγεί η μη πληρωμή των CoCos και η μετατροπή τους σε μετοχές.

 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ