"


ΟΛ. ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ : Οριστική κατάργηση των δύο διετών τμημάτων στην Καστοριά από την ΝΔ

Ακόμη μια φορά η ΝΔ αποδεικνύει την καταστροφή που επιφύλαξε για την Καστοριά,

για καθετί καλό που πήγε να γίνει σ’ αυτόν τον τόπο. 

Η ΝΔ και η υπουργός παιδείας κα Κεραμέως καταργούν οριστικά τα δύο διετή τμήματα που θα γινόταν στην Καστοριά, παρόλο που κορόιδευαν μέχρι τώρα πως δεν πρόκειται για κατάργηση αλλά για αναστολή. Πορεύονται ψέμα με το ψέμα.

Στο σχέδιο νόμου που έθεσαν σε διαβούλευση με τίτλο "Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης και άλλες διατάξεις" καταργούν τα δύο διετή τμήματα που θα στεγάζονταν στο 1ο Γυμνάσιο στην Ομόνοια. 

Η κατάργηση των διετών τμημάτων αφαιρεί την ευκαιρία που θα είχαν τα παιδιά από τα ΕΠΑΛ να σπουδάσουν δωρεάν υπό την εποπτεία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Τα διετή τμήματα είχαν διασφαλισμένους πόρους και προσωπικό και είχαν σχεδιαστεί στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων. 

Στην Καστοριά θα λειτουργούσαν οι ειδικότητες «Βοηθός Λογιστή» και «Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής». Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα είχαν ανώτατο πτυχίο και εξασφαλισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Η ΝΔ τα καταργεί γιατί το μόνο που τη νοιάζει είναι να οδηγήσει τα παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση αναγκάζοντας τις οικογένειες τους να πληρώνουν για να κερδίζουν οι εκλεκτοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε στην Καστοριά το Μουσικό Γυμνάσιο, το Ειδικό Γυμνάσιο, 5 Πανεπιστημιακά τμήματα, 2 διετή προγράμματα σπουδών και ένα πανεπιστημιακό Ινστιτούτο. Ήδη η ΝΔ κατήργησε το πανεπιστημιακό τμήμα "Φροντίδας και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας" και τα δύο διετή τμήματα.

Η ΝΔ στερεί από την Καστοριά τη δυνατότητα να έρθουν στην πόλη μας νέοι άνθρωποι από άλλες πόλεις για σπουδές. Στερεί από το Πανεπιστήμιό μας τη δυνατότητα για ανάπτυξη.

Νομίζει πως μπορεί να ξεγελάει τον κόσμο για πολύ ακόμη. Οι πολίτες όμως καταλαβαίνουν πλέον την υποκρισία και την παραπλάνηση από τη ΝΔ.

Η Καστοριά αξίζει κάτι καλύτερο από την καταστροφή που της επιφύλαξε η κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων.

Και θα αγωνιστεί γι’ αυτό.

Ολυμπία Τελιγιορίδου


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ