"


2,2 εκ. ευρώ για την μάχη ενάντια στον covid-19, εξασφάλισε το Νοσοκομείο Καστοριάς με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης υπέγραψε την ένταξη

στο ΕΣΠΑ Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 του έργου "Προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της επιδημίας λόγω Covid-19 - Γ.Ν. Καστοριάς", προϋπολογισμού 2.218.790 ευρώ. 

 "Σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 που ολοκλήρωσε γρήγορα τις διαδικασίες αξιολόγησης, την 3η ΥΠΕ και τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, επενδύουμε 2,2 εκ. ευρώ για την προμήθεια νέου,  σύγχρονου εξοπλισμού, για  τις  ανάγκες της πανδημίας", δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης. 

"Και στην υγειονομική κρίση, είμαστε παρόντες. Εργαζόμαστε, σχεδιάζουμε και  χρηματοδοτούμε έργα με σεβασμό στον πολίτη και το δημόσιο σύστημα υγείας" πρόσθεσε ο  Περιφερειάρχης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ενδεικτικές δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν είναι:

- Εξειδικευμένος εξοπλισμός μονάδων υγείας, κλίνες νοσηλείας, μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών ενδείξεων, αναπνευστήρες και συνοδός εξοπλισμός αυτών, κλειστά κυκλώματα αναρρόφησης, διαγνωστικός εξοπλισμός κάθε τύπου, φορητά ακτινοδιαγνωστικά, συστήματα αποστείρωσης κ.α.

- Εξοπλισμός μονάδων υγείας για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από μονάδες υγείας και υγειονομικούς φορείς (όπως ΠΦΥ, Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ).

- Προμήθεια μεταφορά και εγκατάσταση οικίσκων με τον αναγκαίο εξοπλισμό τους, κατάλληλα διαμορφωμένων με συστήματα κλιματισμού αρνητικής πίεσης, όπου καταστεί αναγκαίο. Οι οικίσκοι τοποθετούνται έξω από μονάδες υγείας (ΠΦΥ, Νοσοκομεία, κ.α) για διαλογή των πιθανών φορέων ή ασθενών με COVID-19 ή τοποθετούνται σε χώρους διαμονής μετακινούμενων πληθυσμών. Στην περίπτωση αυτή συμπεριλαμβάνεται επίσης η προμήθεια του αντίστοιχου βασικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη λειτουργία τους.

"Η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του, οι οποίοι μάχονται την πανδημία από την πρώτη γραμμή, αποτελεί προτεραιότητα και ένα  από τα πιο σημαντικά στοιχεία άμυνας του συνόλου της κοινωνίας απέναντι στον κορωνοϊό", επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, προσθέτοντας "’όπως από την πρώτη στιγμή έχουμε αποδείξει, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι αποφασισμένη να στρέψει όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που διαθέτει, προκειμένου να σταθεί όρθιος ο τόπος μας απέναντι στην πανδημία. Σε αυτή την προσπάθεια, η ενίσχυση των μονάδων υγείας με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αποτελεί έναν πολύ σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των προσπαθειών μας".

"Το ΓΝ Καστοριάς ενδυναμώνεται συνεχώς σε ανθρώπινο δυναμικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και έργα υποδομών. Αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα και σταθερά προσηλωμένοι στο στόχο μας για διαρκή βελτίωση και εκσυγχρονισμό εξοπλισμού και υποδομών, δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα το σύνολο του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των σημαντικών έργων υποδομών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και όσων έλαβαν έγκριση και θα εκτελεστούν άμεσα", επισήμανε μεταξύ άλλων ο διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς Γρηγόρης Χάτσιος και συμπλήρωσε : 

"Σε στενή και αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, και τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υλοποιώντας το σχεδιασμό της 3η ΥΠΕ, προχωράμε αποφασιστικά και χωρίς χρονοτριβές στην ουσιαστική ενίσχυση του Νοσοκομείου Καστορίας, με επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,2 εκ. ευρώ, προς όφελος της Δημόσιας Υγείας, των ασθενών και της κοινωνίας μας".









Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ