"

 


Σε λειτουργία το νέο αντλιοστάσιο ύδρευσης πηγών Μανιάκων

Ένα ακόμη σημαντικό έργο από τη ΔΕΥΑΚ του Δήμου Καστοριάς

Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα από τη ΔΕΥΑΚ οι εργασίες αναβάθμισης του αντλιοστασίου Μανιάκων, το οποίο βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία, συνδυαστικά με αυτό των πηγών της Κορομηλιάς.


Η λειτουργία του είναι πολύ σημαντική για την υδροδότηση της Καστοριάς, Μανιάκων, Νέας Λεύκης, Δισπηλιού, περιοχής ΒΙΠΑ, που μέχρι τώρα τροφοδοτούνταν κυρίως από τις πηγές Κορομηλιάς, οι οποίες όμως, λόγω της αυξημένης λειψυδρίας των τελευταίων ετών, παρουσιάζουν έντονη μείωση των αποθεμάτων τους, που φτάνει ακόμη και το 60%.

Με την εγκατάσταση επιπλέον αγωγών, αντλητικών συγκροτημάτων και όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, εξασφαλίστηκε η δυνατότητα εναλλακτικής κάλυψης των πηγών Κορομηλιάς στο 100%, από το 30%-40% που ήταν μέχρι τώρα με τις παρεμβάσεις που είχαν γίνει πριν από πέντε περίπου χρόνια.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Πέτρος Τόσκος ανέφερε ότι με το έργο αυτό και τις συμπληρωματικές παρεμβάσεις που έγιναν αποκλειστικά από τη ΔΕΥΑΚ, από ίδιους πόρους και ίδια μέσα, με αυτεπιστασία, κατορθώσαμε να έχουμε μία τεράστια εφεδρεία νερού, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των δημοτών σε συνθήκες ακραίας λειψυδρίας, σε έκτακτες περιπτώσεις φαινομένων θολότητας νερών ή αναπάντεχων βλαβών του αντλιοστασίου Κορομηλιάς.


 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ