"


ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Τα Λύκεια επιστρέφουν στην Ομόνοια;

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Καστοριάς

για την Μεταστέγαση 2ου, 3ου και Εσπερινού Λυκείου στο πρώην 1ο Γυμνάσιο (Ομόνοια)

Ένα από τα σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καστοριάς που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, είναι αυτό της μεταστέγασης των τριών Λυκείων (2ο,  3ο και Εσπερινό) στο πρώην 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς στην περιοχή της Ομόνοιας.

Η απόφαση της μεταστέγασης των τριών Λυκείων, αναμένεται με πολύ μεγάλη αγωνία, κυρίως από τους κατοίκους και επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου της πόλης (Τσαρσί) και γενικότερα η περιοχή της Μητροπόλεως, αφού μία τέτοια κίνηση αναμένεται να την αναβαθμίσει και να δώσει ζωντάνια, καθώς είναι γνωστή η παντελής εγκατάλειψη από όλους των τελευταίων 10ετιών.

Πάνω στο θέμα αυτό θα πρέπει να επισημανθεί, ότι ήταν και προεκλογική δέσμευση του δημάρχου Γιάννη Κορεντσίδη, και ήταν μία από τις προτεραιότητές του να εντοπίσει τρόπους και δράσεις προκειμένου η περιοχή της Ομόνοιας που έχει πληγεί αφάνταστα τα τελευταία χρόνια, να πάρει πνοή και ζωντάνια.

Τα οφέλη από μία τέτοια κίνηση σίγουρα θα είναι πολύ μεγάλα, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τις επιχειρήσεις της περιοχής, αφού εκτιμάτε ότι τα τρία συγκεκριμένα Λύκεια αριθμούν πάνω από 350 μαθητές-τριες, ενώ θα ισχύσει από τη νέα σχολική περίοδο.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ