"

 


ΔΕΔΔΗΕ : Επιστροφή χρημάτων από λογαριασμούς ρεύματος - Δείτε αν τη δικαιούστε

Η έκπτωση είναι ένα από τα οφέλη που προσφέρουν τα αιολικά πάρκα στις τοπικές κοινωνίες

Στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ αναρτήθηκε η εφαρμογή μέσο της οποίας οι οικιακοί καταναλωτές μπορούν να δουν αν δικαιούνται επιστροφή χρημάτων στους λογαριασμούς τους μέσω του τέλους 1%, που παρακρατείται από τα αιολικά πάρκα.

ΜΠΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Σύμφωνα με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, κάθε καταναλωτής μπορεί να μπει στην εφαρμογή, να συμπληρώσει τα στοιχεία της παροχής του και να μάθει αν είναι δικαιούχος έκπτωσης στο λογαριασμό του ρεύματος του. 

Η έκπτωση αυτή είναι ένα από τα οφέλη που προσφέρουν τα αιολικά πάρκα στις τοπικές κοινωνίες. Σύμφωνα με το νόμο (ν. 3468/2006, άρ. 25) το 3% του τζίρου των αιολικών πάρκων παρακρατείται αυτόματα και αποδίδεται κατά προτεραιότητα υπέρ των κατοίκων των χωριών που φιλοξενούν τα αιολικά πάρκα.

Το ειδικό αυτό τέλος 3% κατανέμεται ως εξής:

1,7% στους ΟΤΑ εντός των οποίων λειτουργούν οι σταθμοί. Οι ΟΤΑ είναι υποχρεωμένοι να το χρησιμοποιούν για περιβαλλοντικές δράσεις, έργα τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής υποστήριξης

1% στους οικιακούς καταναλωτές των τοπικών κοινοτήτων που φιλοξενούν τους σταθμούς για τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος

0,3% στο Πράσινο Ταμείο

Ορισμένες κοινότητες στη νότια Εύβοια, τη Ροδόπη, τη Σητεία, την Αργολίδα και τη Βοιωτία θα λάβουν ποσά που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ή αγγίζουν ακόμα και το ένα εκατομμύριο ευρώ.

 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ