"


Γιώργος Βαβλιάρας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Γίνονται προσπάθειες ανάδειξης του τουρισμού

Στα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής, καθώς και στη μεταλιγνιτική

εποχή στην οποία εισέρχεται η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Γιώργος Βαβλιάρας, αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

«Η τέταρτη επιστρεπτέα προκαταβολή, του Δεκεμβρίου, για τις περιοχές που έστω και για 14 ημέρες έχουν lockdown, είναι στο επίπεδο 4, θα είναι κατά 50% επιδοτούμενη», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Βαβλιάρας.

«Ο λιγνίτης στην περιοχή μας που για 60 χρόνια μεσουρανούσε και ήταν ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης, μαζί με τη γούνα που ήταν στις περιοχές της Καστοριάς και του Βοΐου, δυστυχώς σταμάτησε από μόνος του και δεν σταματάει σήμερα, σταμάτησε πριν από χρόνια. Απλώς εμείς δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι η απολιγνιτοποίηση ήρθε και το ταρακούνημα ήρθε με την εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι τελικά κλείνουν υποχρεωτικά οι μονάδες. 

Μέχρι τώρα οι μισές μονάδες είχαν κλείσει ήδη. Υπάρχει ανεργία στην περιοχή, υπάρχουν προβλήματα, ένα μοντέλο το οποίο για 60 χρόνια ήταν εδραιωμένο δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Προσπαθούμε με το master plan που τώρα έχουμε μπροστά μας να το δουλέψουμε και είναι στον «αέρα» για διαβούλευση να δούμε πού θα κινηθεί η περιοχή. Είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να βρούμε άλλους τρόπους επιβίωσης και εργασιών στην περιοχή μας. Η περιοχή μας έχει πράγματα να αναδείξει», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

«Γίνονται προσπάθειες ανάδειξης του τουρισμού. Δεν μας ενδιέφερε ο τουρισμός μέχρι τώρα. Και ήταν φυσιολογικό, ήμασταν εφησυχασμένοι όλοι», προσέθεσε.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ