"


Saga Furs: Υποδεχόμαστε την νέα σεζόν


Σύντομα θα κλείσει μια εξαιρετικά δύσκολη δημοπρατική περίοδο.

Τα οικονομικά προβλήματα που έχουν προκύψει παγκοσμίως και οι υπόλοιπες επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19, έχουν φέρει τον κλάδο σε πρωτοφανή δεινή θέση.

Η σεζόν 2019/2020 ξεκίνησε με την συλλογή του αριθμού ρεκόρ των 12 εκ. γουνοδερμάτων. Παρόλες τις δύσκολες συγκυρίες της αγοράς, η δημοπρασία Σεπτεμβρίου έφερε πολύ υψηλές πωλήσεις και ομαλή αποστολή των γουνοδερμάτων στους πελάτες της. Η ζήτηση φρέσκων γουνοδερμάτων έχει αυξηθεί προς το τέλος της σεζόν.

Διαδικτυακή πώληση γουνοδερμάτων Αλεπούς τον Νοέμβριο

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανταποκριθούμε στην απαίτηση των αγοραστών μας, και να διοργανώσουμε μια μονοήμερη διαδικτυακή πώληση για τις αλεπούδες, στις 12 Νοεμβρίου με ημερομηνία πληρωμών στις 19 Νοεμβρίου. Η πώληση θα περιλαμβάνει 300,000 Blue fox, Shadow Blue fox, Blue Frost fox και Silver fox, καθώς και διάφορες μεταλλαγμένες αλεπούδες και Finnraccoons.

Αλλαγή ημερομηνιών δημοπρασίας Δεκεμβρίου

Έχουν αλλάξει οι ημερομηνίες της δημοπρασίας Δεκεμβρίου. Η επιθεώρηση θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 14 και οι πωλήσεις από 15 έως 17 Δεκεμβρίου.  Στην δημοπρασία Δεκεμβρίου θα προσφερθούν μινκ γουνοδέρματα, Karakul και Sable.

Περισσότερες πληροφορίες για την προσφορά των μινκ και των αλεπούδων θα είναι διαθέσιμες τον Νοέμβριο. Λόγω της πανδημίας, οι κανονισμοί αλλάζουν συνεχώς. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη της πανδημίας και τους επίσημους κρατικούς περιορισμούς και θα σας ενημερώσουμε εάν η Δημοπρασία Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά ή δια ζώσης με τον παραδοσιακό τρόπο.

Δραστική μείωση της παραγωγής

Η παγκόσμια παραγωγή το 2020 εκτιμάτε ότι θα ανέλθει, κατά προσέγγιση, στα 25 εκ. που είναι λιγότερο από το 1/3 της μέγιστης παραγωγής που είχαμε πριν από έξι χρόνια. Η παραγωγή έχει επηρεαστεί από τον κορωνοϊο, ο οποίος έχει επηρεάσει πολλά εκτροφεία μινκ ανά τον κόσμο.

Στην Ολλανδία και την Δανία έχει αναφερθεί μια εκτεταμένη διασπορά της μόλυνσης. Έως σήμερα 68 Ολλανδικές φάρμες έχουν βγει θετικές σε έλεγχο και στην Δανία 128. Στην Ολλανδία η απαγόρευση παραγωγής γουνοδερμάτων θα τεθεί σε ισχύ ήδη από το 2021. Ενώ παραμένει άγνωστο ακόμη εάν οι Δανέζικες φάρμες που χτυπήθηκαν από τον Covid-19 θα μπορέσουν να λειτουργήσουν την επόμενη χρονιά, αλλά σε κάθε περίπτωση τα δέρματα αυτά δεν είναι διαθέσιμα πλέον φέτος.

Ο Κορωνοϊός είναι η κοινή ανησυχία που όλοι μοιραζόμαστε. 

Η Saga αισθάνεται μεγάλη συμπάθεια, κυρίως για τους Ολλανδούς και Δανούς που χτυπήθηκαν τόσο πολύ από τον ιο. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τους υποστηρίξουμε.

Ο νόμος για την απαγόρευση της εκτροφής γουνοφόρων ζώων στην Πολωνία ψηφίστηκε από την Πολωνική βουλή. Η προτεινόμενη απαγόρευση είναι μέρος μιας ευρύτερης νομοθεσίας προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων στην Πολωνία, και η πιο πρόσφατη πρόταση συμπεριέλαβε την απαγόρευση της Πολωνικής εκτροφής γουνοδερμάτων από τον Αύγουστο του 2023. 

Έχουν γίνει μαζικές διαδηλώσεις και η συγκεκριμένη πρόταση απαγόρευσης της εκτροφής γουνοφόρων ζώων έχει διχάσει το κυβερνών κόμμα PiS (Νόμος και Δικαιοσύνη), οδηγώντας σε σοβαρή κυβερνητική κρίση. Η Saga Furs συνεργάζεται στενά με τον Πολωνικό Σύνδεσμο εκτροφέων γουνοφόρων ζώων και την Fur Europe, δεν χάνουμε την ελπίδα μας στην κοινή λογική των πολιτικών της Πολωνίας, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα γουνοδερμάτων.


Η πανδημία του κορονοϊού και η κατάσταση της αγοράς θα μειώσουν ακόμη περισσότερο την παγκόσμια παραγωγή γουνοδερμάτων, και οι συνολικοί αριθμοί αναμένετε να είναι πολύ κάτω των 20 εκ. για το 2021.

Η παραγωγή των αλεπούδων και Finnraccoon επίσης θα μειωθεί και τώρα αναμένουμε να έχουμε μια παραγωγή της τάξεως των 500.000 για το 2021.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ