"


Ανακοινώθηκαν οι προκηρύξεις του Γυναικείου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου

Εκδόθηκαν οι συμπληρωματικές προκηρύξεις για τις εθνικές κατηγορίες

του Γυναικείου Ποδοσφαίρου, με τους προβιβασμούς και υποβιβασμούς, αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής πρωταθλημάτων, όλων των κατηγοριών

Από την Α’ εθνική κατηγορία των 22 ομάδων (11 ο κάθε όμιλος) που συμμετέχει ο ΓΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, θα υποβιβαστούν οι τέσσερεις τελευταίες ομάδες καθενός από τους δύο ομίλους, δηλαδή συνολικά 8 ομάδες.

α) Για την ανάδειξη πρωταθλήτριας και δευτεραθλήτριας ομάδας, η πρώτη βαθμολογικά ομάδα του 1ου Ομίλου και η πρώτη βαθμολογικά ομάδα του 2ου Ομίλου της Α΄ Φάσης, θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε δύο (2) αγώνες (εντός-εκτός έδρας). 

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που στην Α΄ Φάση του πρωταθλήματος συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η σειρά κατάταξης καθορίζεται βάσει του Άρθρου 20 του ΚΑΠ.

Η ομάδα που θα κερδίσει και τους 2 ανωτέρω αγώνες, θα ανακηρυχθεί Πρωταθλήτρια ομάδα και η ηττημένη Δευτεραθλήτρια ομάδα του Πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που δεν ανακηρυχθεί νικήτρια ομάδα και στους 2 ανωτέρω αγώνες, τότε για την ανακήρυξη Πρωταθλητή και Δευτεραθλητή, θα διεξαχθεί και τρίτος αγώνας στην έδρα της ομάδας που στην Α΄ Φάση του πρωταθλήματος συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος κατά τη διάρκεια του κανονικού αγώνα, ο νικητής θα ανακηρυχθεί με τη διαδικασία των πέναλτι.

β) Για την ανάδειξη της τριταθλήτριας ομάδας, η δεύτερη βαθμολογικά ομάδα του 1ου Ομίλου και η δεύτερη βαθμολογικά ομάδα του 2ου Ομίλου της Α΄ Φάσης, θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε δύο (2) αγώνες (εντός-εκτός έδρας).

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που στο πρωτάθλημα συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η σειρά κατάταξης καθορίζεται βάσει του Άρθρου 20 του ΚΑΠ.

Η ομάδα που θα κερδίσει και τους 2 ανωτέρω αγώνες, θα ανακηρυχθεί Τριταθλήτρια ομάδα του Πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που δεν ανακηρυχθεί νικήτρια ομάδα και στους 2 ανωτέρω αγώνες, τότε για την ανακήρυξη Τριταθλητή, θα διεξαχθεί και τρίτος αγώνας στην έδρα της ομάδας που στην Α΄ Φάση του πρωταθλήματος συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος κατά τη διάρκεια του κανονικού αγώνα, ο νικητής θα ανακηρυχθεί με τη διαδικασία των πέναλτι.

 Υποβιβασμός

Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη για την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022, στην Β' κατηγορία θα υποβιβαστούν οι ομάδες οι οποίες θα καταλάβουν τις τέσσερις (4) τελευταίες θέσεις των δύο (2) ομίλων του πρωταθλήματος, σύνολο 8 ομάδες.

Στις 15 Οκτωβρίου η κλήρωση του πρωταθλήματος και στις 1 Νοεμβρίου η έναρξη

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 12.00, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδή, η κλήρωση των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου γυναικών!

Η έναρξη της Α’ κατηγορίας έχει οριστεί για την Κυριακή 1 Νοεμβρίου!






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ