"


Άλλαξε όψη το Κρανοχώρι - Ολοκληρώνεται το έργο ασφαλτόστρωσης του οικισμού

 

Ξεκίνησε με γρήγορους ρυθμούς και ολοκληρώνεται σύντομα το έργο ασφαλτόστρωσης βελτίωσης εσωτερικής οδοποιίας οικισμού Κρανοχωρίου του Δήμου Νεστορίου. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή το οποίο θα συμβάλλει στην καθημερινότητα των κατοίκων, την οδική ασφάλεια και την εξυπηρέτηση οχημάτων. 

Το συγκεκριμένο έργο που εκτελείται από την ανάδοχο εταιρεία ΟΔΟΜΠΕΤΟΝ ΑΤΕ (Α. Γάρος- Ξ. Κοχλιάδης  -Χ. Γάρος)., είναι συνολικού προϋπολογισμού,  230.000 ευρώ.Να σημειωθεί ότι για το έργο αυτό χρησιμοποιήθηκε ένα μέρος της μελέτης ανάπλασης που είχε εκπονήσει η Δημοτική Αρχή της περιόδου 2011-2014. Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα LEADER+ από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, έχοντας συμπεριλάβει ένα μέρος των δρόμων του οικισμού, αλλά όχι το σύνολό τους. 

Η νέα Δημοτική Αρχή  συμπλήρωσε, από ίδιους πόρους, τη χρηματοδότηση που απαιτείτο, με αποτέλεσμα σήμερα να ασφαλτοστρώνονται όλοι οι δρόμοι, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Επίσης πριν την ασφαλτόστρωση, το προσωπικό του Δήμου, διόρθωσε όλα τα προβλήματα που παρουσίαζε το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του χωριού, ώστε στο μέλλον να μην παρουσιάζεται το φαινόμενο του «ράβε- ξήλωνε».


«Το έργο αυτό αποτελεί την πρώτη μεγάλη παρέμβαση στο Κρανοχώρι που σχετίζεται με την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενώ το 2021 θα ακολουθήσει η ένταξη στο πρόγραμμα “Α. Τρίτσης”, της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων που θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα του οικισμού. Σύντομα θα δοθεί σε οριστική λειτουργία το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής, προς όφελος των παραγωγών του Κρανοχωρίου και της Πτελέας, ενώ οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις της τετραετίας θα ολοκληρωθούν με την συντήρηση όλων των αγροτικών δρόμων και την επέκταση και βελτίωση του αρδευτικού δικτύου», δήλωσε ο δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ