"

 


Όλα όσα ισχύουν για τους προπονητές σε όλες τις κατηγορίες

Από την ΕΠΟ  ανακοινώνεται

τι ισχύει για τους προπονητές των σωματείων και αναφέρονται στις προκηρύξεις πρωταθλημάτων της Ένωσης για την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021.

Συγκεκριμένα ανά κατηγορία ισχύουν τα παρακάτω:

1. Οι προπονητές των σωματείων της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο., ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA B (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Καστοριάς ή άλλου Συνδέσμου και να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ.Κ. με κατάθεση παραβόλου 75,00 euro.

2. Οι προπονητές των σωματείων της Α’ και της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο., ήτοι να είναι κάτοχοι (τουλάχιστον) διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA / ΕΠΟ τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Καστοριάς ή άλλου Συνδέσμου και να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ.Μ., με κατάθεση παραβόλου 75,00 euro.

3. Οι βοηθοί προπονητών, οι προπονητές φυσικής κατάστασης (γυμναστές) και οι προπονητές τερματοφυλάκων των σωματείων, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA / ΕΠΟ τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Καστοριάς ή άλλου Συνδέσμου και να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ.Μ., με κατάθεση παραβόλου 75,00 euro.

4. Τα σωματεία της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας μπορούν να προσλαμβάνουν, εφόσον το επιθυμούν, διπλωματούχους προπονητές σύμφωνα με όσα ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου οι οποίοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C ή ΕΠΟ και ταυτότητας UEFA ή ΕΠΟ τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη Συνδέσμου Προπονητών και να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή.

5. Τα σωματεία που θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Υποδομών της Ένωσης σ’ όλες τις κατηγορίες (από Κ 6 έως Κ 17) οι προπονητές τους θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που θα ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA / ΕΠΟ τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης ή άλλου Συνδέσμου και να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ.Μ., με κατάθεση παραβόλου 75,00 euro.

Κανένα άλλο πρόσωπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα δεν μπορεί να εκτελεί καθήκοντα προπονητή.

6. Οι προπονητές των σωματείων για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους είναι υποχρεωμένοι να έχουν Δελτίο Πιστοποίησης το οποίο είναι ονομαστικό και αποτελεί ειδική ταυτότητα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο.

7. Σε περίπτωση, που τα σωματεία, δεν απασχολούν πιστοποιημένο προπονητή, τότε κανένα φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί να κάθεται στον πάγκο κάθε ομάδας και να εκτελεί χρέη προπονητή. Ο έλεγχος διενεργείται από τους διαιτητές του αγώνα και στους παραβάτες επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στον Κανονισμό Προπονητών της Ε.Π.Ο.

 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ