"

 


Δίδυμοι Πύργοι 11 Σεπτεμβρίου 2001 - 2020 - Ο εφιάλτης των 2 ωρών και οι 2.973 νεκροί - BINTEO

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 γράφονται στην παγκόσμια ιστορία

Τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη καταλαμβάνονται από αεροπειρατές, με δύο εξ αυτών να προσκρούουν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ένα στο Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη τελικά σε ανοιχτό χώρο.

Ο εφιάλτης διήρκεσε σχεδόν 2 ώρες. Χιλιάδες άψυχα σώματα, ανάμεσα σε συντρίμμια και σκόνη. 2.973 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 γράφονται στην παγκόσμια ιστορία.

Το σημείο όπου βρίσκονταν κάποτε οι Δίδυμοι Πύργοι ονομάστηκε «Ground Zero» (Σημείο Μηδέν). 17 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, το «Σημείο Μηδέν»… άλλαξε.

Πώς είναι σήμερα το σημείο που βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι;

Εκεί, πλέον, θα βρεις το υψηλότερο κτήριο των ΗΠΑ, ένα μουσείο, ένα μνημείο και μια υπαίθρια λαϊκή αγορά.

Το ψηλότερο κτήριο των ΗΠΑ

Το κτήριο «One world trade center» λειτούργησε το 2014 και με ύψος 540 μέτρα αποτελεί σήμερα το ψηλότερο κτήριο των ΗΠΑ.

Το παγκόσμιο κέντρο εμπορίου χρειάστηκε περίπου 11 χρόνια για να χτιστεί (δες εντυπωσιακό timelapse βίντεο παρακάτω) και στόχος του ήταν να δώσει μια νότα ελπίδας στην πόλη, μετά τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο εκδοτικός κολοσσός Condé Nast, ήταν ο πρώτος ένοικος του κτηρίου. Από τον 20ο, μέχρι και τον 44ο όροφο, στεγάζεται το νέο παγκόσμιο αρχηγείο του περιοδικού. Έτσι, περισσότεροι από 3.400 δημοσιογράφοι και διαφημιστές, οι οποίοι εργάζονται για περιοδικά όπως ο «New Yorker», η «Vogue» και το «Vanity Fair», άφησαν πίσω τους την Times Square και μετακόμισαν στο πανύψηλο κτήριο.

Η κατασκευή του ουρανοξύστη κόστισε 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΑ PARAPOLITIKA.GR

 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ