"

Γ’ Εθνική: Πάει 18 Οκτωβρίου και με νέα κλήρωση στον 5ο όμιλο που συμμετέχει η Καλλιθέα, λόγω Κέρκυρας!!!

Η 14η ομάδα του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής

πρέπει να θεωρείται η Κέρκυρα, ο οποία μετά τον οριστικό υποβιβασμό της από την Football Leagoue θα συμμετέχει τελικά στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την ΕΠΟ, η εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων αλλά και της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ, είναι ο Πλατανιάς, όπως και ο Πανιώνιος να αγωνιστούν στην Γ’ Εθνική και όχι στο τοπικό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα συνεδριάσει στις 8 Οκτωβρίου και θα επικυρώσει την παρουσία Πλατανιά και Πανιωνίου στην Γ’ Εθνική.

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που θα συνεδριάσει στις 8 Οκτωβρίου, θα γίνουν δεκτές οι συμμετοχές του Πανιωνίου και του Πλατανιά στη Γ’ Εθνική. Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών κ. Δημητρίου, εξήγησε ότι βάσει του ΚΑΠ, δεν έχουν δικαίωμα Πανιώνιος και Πλατανιάς να δηλώσουν συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, καθώς είναι δύο κατηγορίες πιο κάτω, γι’ αυτό και δεν υπάρχει κάποιο θέμα με την Κέρκυρα. Παρόλα αυτά, η Επιτροπή Διοργανώσεων έκανε θετική εισήγηση για τη συμμετοχή τους στη Γ’ Εθνική, η οποία θα επικυρωθεί εκτός απροόπτου στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 8 Οκτωβρίου.

Στις 9 Οκτωβρίου θα γίνει εκ νέου κλήρωση στον 5ο όμιλο, που θα αγωνιστεί η Κέρκυρα - στον οποίο συμμετέχει η Καλλιθέα Καστοριάς - στον 6ο όμιλο, που θα παίξει ο Πανιώνιος και στον 10ο όμιλο που θα αγωνιστεί ο Πλατανιάς. Μάλιστα, η σέντρα σε αυτούς τους τρεις ομίλους θα μετατεθεί κατά μια εβδομάδα, αντί για 11/10, στις 18/10.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημητρίου:

Για το θέμα των Πανιωνίου, Πλατανιά στη Γ’ Εθνική: «Έχουμε τη δήλωση συμμετοχής των δύο ομάδων. Η συμμετοχή του Πανιωνίου και του Πλατανιά είναι αντίθετοι προς τον κανονισμό. Ο κανονισμός αναφέρει ότι όταν οι ομάδες δεν θέλουν να αγωνιστούν στην κατηγορία που ανήκουν, πάνε στην αμέσως επόμενη. Η αμέσως επόμενη για Πανιώνιο και Πλατανιά ήταν η Football League.

 Εμείς συνεδριάσαμε σαν Επιτροπή Διοργανώσεων και κάνουμε θετική εισήγηση προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας, γιατί μόνο αυτό είναι αρμόδιο, όταν ο ΚΑΠ λέει κάτι διαφορετικό. Στις 8/10 θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή για τη συμμετοχή του Πλατανιά και του Πανιωνίου στη Γ’ Εθνική.

Η περίπτωση της Κέρκυρας είναι διαφορετική, γιατί είχε υποβιβαστεί στη Football League, δεν χρειάζεται απόφαση της Επιτροπής, θα παίξει κανονικά στη Γ’ Εθνική».

Για το γεγονός ότι στη Γ’ Εθνική έχει γίνει ήδη η κλήρωση: 

«Έχουμε προβλήματα εκεί με τις κληρώσεις των τριών ομίλων που θα τοποθετήσουμε τις ομάδες. Θα ανακοινώσουμε ότι το πρωτάθλημα σε αυτούς τους 3 ομίλους θα πάει μια εβδομάδα πίσω. Ο Πανιώνιος θα είναι στον 6ο όμιλο, με τις ομάδες των Κυκλάδων, ο Πλατανιάς στον 10ο όμιλο, ενώ η Κέρκυρα στον 5ο όμιλο. Θα πρέπει να γίνει κλήρωση από την αρχή σε αυτούς τους τρεις ομίλους και πρέπει να βιαστούμε. Την επόμενη μέρα του διοικητικού συμβουλίου θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι τρεις όμιλοι στις 18/10.

Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει αντίρρηση από τα 17 μέλη του συμβουλίου της ΕΠΟ. Ήδη στην Επιτροπή Διοργανώσεων συμμετέχουμε τρεις σύμβουλοι της ΕΠΟ, εγώ, ο κ. Ψαρρόπουλος και ο κ. Διακοφώτης, που είμαστε θετικοί. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει σύμβουλος της Ομοσπονδίας που δεν θέλει να παίξουν ποδόσφαιρο οι Πανιώνιος και Πλατανιάς».

Για την εφαρμογή του Αθλητικού Μητρώου:

 «Έχουμε κάνει ήδη δύο υπομνήματα στον υφυπουργό Αθλητισμού, δεν εισακουστήκαμε ποτέ. Αυτό το νομοσχέδιο για την αθλητική αναγνώριση είναι μία ταλαιπωρία για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Από τα 2.600 ποδοσφαιρικά σωματεία που υπάρχουν έχουν πάρει αναγνώριση μόνο τα 800. Είναι πολλά τα δικαιολογητικά και αυτά που έχει υποσχεθεί το Υπουργείο ως επιχορήγηση, πρέπει κάθε σωματείο να τα ρίξει στους δικηγόρους και στους λογιστές για να πάρει την αναγνώριση. Εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε με το Υπουργείο αλλά δεν εισακουστήκαμε. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες στα ποδοσφαιρικά σωματεία, πολλά δυσκολεύονται και πολλά δεν θα πάνε καν. Λένε ότι δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου, λένε ότι σε δύο χρόνια θα τα διαγράψουν, ελπίζω να βρεθεί λύση. Να ρίξει νερό στο κρασί του ο κ. Αυγενάκη και να μειώσει τα δικαιολογητικά γιατί τα σωματεία έχουν να πάρουν επιχορήγηση από το 2005 επί Ορφανού. Το μέτρο είναι σωστό, διαφάνεια πρέπει να υπάρχει, αλλά πρέπει να και διευκολυνθούν τα σωματεία. Στο τέλος πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής φιλάθλων στα γήπεδα: 

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν εξέδρες 2.000-3.000 θέσεων και να μην βγαίνει μία απόφαση για το 10%, να είναι δηλαδή μέσα στα γήπεδα 200 άτομα για να βγάζουν τα έξοδα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Εχουν πολλά έξοδα και τα συντηρούν οι παράγοντες. Κάνω έκκληση στους δύο υπουργούς, τον Κικίλια και τον Αυγενάκη, άνθρωποι του αθλητισμού αμφότεροι, να υπάρχει το 10% ανάλογα με τη χωρητικότητα του γηπέδου. Δεν ζητάμε 20% και 30%. Εγώ προσωπικά ζητάω το 10% στα πρωταθλήματα των Ενώσεων και στα πρωταθλήματα Γ’ Εθνικής, γιατί ποιος θα πληρώνει τα έξοδα διαιτησίας, που είναι 200 ευρώ στα τοπικά πρωταθλήματα και τουλάχιστον 1000 ευρώ στη Γ’ Εθνική;».


 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ