"


Ο Δήμος Καστοριάς με ευσέβεια τιμά τη μεγαλόχαρη Παναγία

Το καράβι Ολυμπία συνοδεύει την πομπή με την εικόνα της Παναγίας στο μοναστήρι της Μαυριώτισσας

Ο Δήμος Καστοριάς τιμά με το δικό του τρόπο την εορτή της Κοιμήσεως της υπεραγίας Θεοτόκου, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ την πόλη και τους πολίτες της.

Αφού τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό της πόλης ο μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Πορφύρας με στρατιωτικό όχημα ξεκίνησε για το μοναστήρι της Μαυριώτισσας, από το σημείο όπου βρίσκεται η προβλήτα του Σταυρού στη λίμνη Καστοριάς το καράβι Ολυμπία της Δημοτικής επιχείρησης ΜΑΚΕΔΝΟΣ συνόδευσε την όλη πομπή μέχρι και το μοναστήρι.

Την εικόνα θα υποδέχτηκαν με τιμές, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς, ιερείς, ιερομόναχοι και οι αρχές του τόπου. ψάλλοντας τα Επιτάφια Εγκώμια της Θεοτόκου.

Ακολούθως, η εν λόγω εικόνα της Θεομήτορος θα αναρτηθεί στον ιερό ναό της Παναγίας Μαυριώτισσας, όπου και θα παραμείνει έως την 23η Αυγούστου, που η Εκκλησία μας εορτάζει την Απόδοση της Κοιμήσεως αυτής της Θεοτόκου. Κατόπιν θα επιστρέψει στη μόνιμη θέση της, στον Μητροπολιτικό ναό της Καστοριάς.













Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ