"


Έκρηξη στη Βηρυτό: Ο χρόνος τελειώνει και οι ελπίδες για επιζώντες εξανεμίζονται - ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το σκηνικό ολέθρου μετά τις φονικές εκρήξεις αποτυπώνεται στο συγκλονιστικό ρεπορτάζ του Στρατή Αγγελή για το MEGA

Ιδίως η περιοχή γύρω από το λιμάνι έχει υποστεί τεράστιες ζημιές, ενώ o μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός περιλαμβάνει πάνω από 150 νεκρούς και 5.000 τραυματίες.

Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματισμένους πολίτες, ενώ σημειώνονται συνεχώς νέοι τραυματισμοί από πτώσεις τζαμιών και υλικών από τα κτίρια στα οποία πλησιάζουν οι κάτοικοι της πόλης.

Η Βηρυτός είναι γεμάτη συντρίμμια και χαλάσματα, με τους ανθρώπους να ψάχνουν να βρουν ότι έχει απομείνει από την περιουσία τους.

Οι επιχειρήσεις ανεύρεσης αγνοουμένων συνεχίζονται από τα ειδικά συνεργεία με τις ελπίδες ωστόσο για ζωντανούς να εξανεμίζονται. Τα συνεργεία δυστυχώς κατ΄ουσίαν αναζητούν πλέον σορούς για να τις παραδώσουν στους δικούς τους ανθρώπους.

Στο μεταξύ η αγωνία για την υγεία των ομογενών είναι μεγάλη, ενώ οι μαρτυρίες των Ελλήνων της Βηρυτού συγκλονίζουν. Στο MEGA μίλησε ο κ. Πιερ Μουσαλέμ, κάτοικος Βηρυτού, o οποίος περιγράφει τις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη μετά την τεράστια καταστροφή.

Όπως λέει συνεχώς ανασύρονται σοροί, ενώ τζάμια και οικοδομικά υλικά συνεχίζουν να πέφτουν από τους σκελετούς των κτιριών. Τα νοσοκομεία της πόλης είναι γεμάτα και δέχονται απίστευτη πίεση.

Οι δύο κόρες του κ. Μουσαλέμ τραυματίστηκαν ελαφρά. Ενδεικτικό πάντως του πανικού που επικράτησε είναι ότι για να κάνουν ράμματα αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν εκτός πόλης.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ