"

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο 8ο Συνέδριο Περιφερειακής ΑνάπτυξηςΤην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βαβλιάρας  στο 8th Regional Growth Conference που διοργανώθηκε από την εφημερίδα Πελοπόννησος και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν μια σειρά από ενδιαφέρουσες θεματικές όπως:
«Γεωπολιτικές Ανακατάξεις, στη Βαλκανική και την Ανατολική Μεσόγειο», «Ευρωπαϊκές Χρηματοδοτήσεις: Η μεγάλη στιγμή», «Ε.Ε., Ελλάδα, Ανάκαμψη: Νέα Εργαλεία για την νέα εποχή», «Πολιτικές Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού στη Μετά Covid-19 εποχή», «Πράσινη Βιώσιμη Ανάπτυξη», «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Περιφερειακών επιχειρήσεων», «Περιφερειακή Πολιτική και Νέες Πολιτικές» κ.α. Οι ομιλητές ήταν από τον ακαδημαϊκό, πολιτικό, ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ο κ. Βαβλιάρας στο πλαίσιο της παρουσίας του στο συνέδριο έκανε μια σειρά επαφών με Περιφερειάρχες και αντίστοιχους αντιπεριφερειάρχες επιχειρηματικής ανάπτυξης, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκρέκα, τον Υφυπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γεράσιμο Θωμά, τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο, τον Γεν. Διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων Υγείας Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία & Επικεφαλής της πρωτοβουλίας “ReBrain Greece” κ. Αγραπιδά Κωνσταντίνο , τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ κ. Νίκο Μαντζούφα, το στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσιακής Διαχείρισης «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ».
Στις συναντήσεις συζητήθηκαν προβλήματα, προοπτικές αλλά και προκλήσεις που η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καλείτε να αντιμετωπίσει ενόψει και της μεταλιγνιτικής περιόδου. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βαβλιάρας έθεσε υπόψιν τα προβλήματα της περιοχής, συζητώντας διεξοδικά με Υπουργούς και στελέχη τις ενέργειες για την επόμενη ημέρα της Δυτικής Μακεδονίας.
Μιλώντας με τον Γεν. Διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων Υγείας Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία & Επικεφαλής της πρωτοβουλίας “ReBrain Greece” κ. Αγραπιδά Κωνσταντίνο, ο κ. Βαβλιάρας πρότεινε την περαιτέρω συνεργασία με την γενική διεύθυνση ώστε να συμπράξει η Π.Δ.Μ με τη “Re Brain Greece” για την πραγματοποίηση δράσεων σχετικά με την βιοοικονομία, την κυκλική οικονομία την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή με κ. Αγραπιδά να είναι θετικότατος και να δεσμεύεται ότι στο επόμενο διάστημα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.
Ο κ. Βαβλιάρας συμμετείχε παράλληλα και σε δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που αφορούσαν στον τουρισμό και στην επιχειρηματικά
Ο κ.Βαβλιάρας μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η διοργάνωση ήταν σημαντική, ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη, συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην Εφημερίδα Πελοπόννησο  αλλά και ένα προσωπικό ευχαριστώ στον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας, και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ. Φωκίων Ζαϊμη για τη πρόσκληση και την ευκαιρία που μου δόθηκε να συμμετάσχω»
 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ