"

Ξεκινούν οι περιφερειακές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς
Ξεκινά την Παρασκευή 10 Ιουλίου, το Πρόγραμμα των καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Καστοριάς, με το Φεστιβάλ Αυλής στην καταπληκτική αυλή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα – Αρχοντικό Πηχεών.Η πρεμιέρα περιλαμβάνει κινηματογραφική βραδιά, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Καστοριάς, με την ταινία “SIDEWAYS” (Πλαγίως). Πρόκειται για μία αμερικανική κωμική-δραματική ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο, με θέμα δύο φίλους, μέσης ηλικίας οι οποίοι, απογοητευμένοι με τους εαυτούς τους, αποφασίζουν να κάνουν ένα εβδομαδιαίο ταξίδι στους αμπελώνες της Καλιφόρνια, λίγο πριν τον γάμο του ενός. Στην πορεία όμως ανακαλύπτουν διάφορα πράγματα καθώς και τον εαυτό τους.

Η ταινία, που κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2004, απέσπασε πολλά θετικά σχόλια από τους κριτικούς, προτάθηκε για διάφορα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου 5 βραβεία Όσκαρ, (κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου), επτά Χρυσές Σφαίρες ένα βραβείο BAFTA.

Ώρα έναρξης: 21:00 - Διάρκεια προβολής: 2 ώρες και 7 λεπτά.

Από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων που εποπτεύει τη διοργάνωση των εκδηλώσεων, υπενθυμίζεται ότι:
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές.
Για τις προβλεπόμενες θέσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Εάν συμπληρωθούν οι θέσεις δε θα επιτραπεί η είσοδος σε επιπλέον θεατές.
Οι θεατές θα πρέπει να είναι καθήμενοι στις καρέκλες που θα είναι τοποθετημένες με αποστάσεις ενώ δε θα επιτραπεί κανείς να είναι όρθιος.
Κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων, ενώ κατά την είσοδο και μέχρι την τακτοποίηση κάθε θεατή στις καρέκλες συστήνεται η χρήση σχετικής μάσκας.


Πρεμιέρα και για τις Περιφερειακές καλοκαιρινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς 


Παρασκευή 10 Ιουλίου Κορησός
Θερινός κινηματογράφος για μικρούς και μεγάλους
Αμφιθέατρο πλατείας Κορησού, ώρα 21:00

Σάββατο 11 Ιουλίου Μανιάκοι
Θερινός κινηματογράφος για μικρούς και μεγάλους
Κεντρική πλατεία Νέας Ζούζουλης Μανιάκων, ώρα 21:00


Η Αντιδημαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καστοριάς κατάφερε να ετοιμάσει ένα προσαρμοσμένο, στις νέες συνθήκες, καλοκαιρινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους.

Πρόκειται συνολικά για 28 εκδηλώσεις, προγραμματισμένες για όλες τις Δημοτικές Ενότητες, οι οποίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 10 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ανοικτούς “ελεγχόμενους” χώρους με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές.


 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ