"


Ενημέρωση για τα αναπτυξιακά χρηματοδοτικά προγράμματα από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη στην Καστοριά


Παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης  κ. Καράογλου ΘεόδωρουΤο Δήμο Καστοριάς επισκέφτηκε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες για  τα προγράμματα της νέας περιόδου.
  Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος στη συνέχεια πραγματοποίησε σειρά επαφών με τοπικούς φορείς.
   Μετά τη Θεία Λειτουργία, στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Καστοριά, προστάτη των γουνοποιών, επ’ ευκαιρία του εορτασμού του, ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο Καστοριάς κ. Κορεντσίδη Ιωάννη, μετέβη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συμμετείχε στην έναρξη της διαβούλευσης.

   Ο κ. Κασαπίδης, ως επικεφαλής κλιμακίου, με το Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Σαββόπουλο και τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ. Κυριακίδου και κ. Λυσσαρίδη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, ανέλυσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς τις κατευθύνσεις, τις προτεραιότητες και το περιεχόμενο των νέων αναπτυξιακών προγραμμάτων.
   Εκτενής ανάλυση έγινε για το νέο Π.Ε.Π., το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ ο Περιφερειάρχης ανέλυσε και το συσχετισμό των δράσεων των προγραμμάτων αυτών με το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης.
  Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Κασαπίδης πραγματοποίησε αντίστοιχες συναντήσεις με τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Σερβίων, Δεσκάτης, Πρεσπών, Γρεβενών και Βοΐου,  όπου επεσήμανε την ανάγκη δυναμικής ενεργοποίησης  και κινητοποίησης των φορέων και των πολιτών στην επικείμενη διαβούλευση.
  Όπως επεσήμανε ο κ. Κασαπίδης, η σημερινή Περιφερειακή Αρχή θα πραγματοποιήσει το νέο αυτό αναπτυξιακό σχεδιασμό σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τα κατά τόπους Δημοτικά Συμβούλια και τις Δημοτικές Αρχές. Τέλος, στο πλαίσιο της καθιέρωσης των τριμηνιαίων και εξαμηνιαίων απολογισμών των υπηρεσιών, την Παρασκευή 17 Ιουλίου έγινε, παρουσία του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών και των τελικών δικαιούχων του Π.Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας, ο απολογισμός του πρώτου εξαμήνου του 2020 της Διαχειριστικής Αρχής από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας και της Μονάδας Α1.
  Ο κ. Κασαπίδης αναμένεται έως την ερχόμενη εβδομάδα να ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών που έχει προγραμματίσει με τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Περιφέρειας και αμέσως μετά να ξεκινήσει την επόμενη φάση των ενεργειών διαβούλευσης των εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων της νέας προγραμματικής περιόδου.
  Όπως τονίζει με έμφαση στους συνομιλητές του, η δουλειά που απαιτείται να γίνει την περίοδο αυτή αξιώνει εντατικούς ρυθμούς και πυκνές δράσεις με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς απ’ άκρου εις άκρον στη Δυτική  Μακεδονία,  για την πλήρη και ολοκληρωμένη προετοιμασία των αναγκαίων σχεδίων και επιχειρησιακών προγραμμάτων της Περιφέρειας μας.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ