"


Ενίσχυση 3,047 εκατ. ευρώ για τους εκτροφείς γουνοφόρων ανακοίνωσε ο Μ. Βορίδης



Την ενίσχυση των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης από την Σιάτιστα κατά την συνάντηση του με τους ιδιοκτήτες μονάδων γουνοφόρων ζώων. 


"Η απόφαση μου είναι ότι ο συγκεκριμένος κλάδος θα λάβει κρατική ενίσχυση σύμφωνα με το αίτημα τους 3,5 € /δέρμα, δηλαδή 3.047.910 ευρώ" ανέφερε ο υπουργός και εξήγησε ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αφορά τους μήνες Μάρτιο έως Μάιο του 2020".

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη ενίσχυση έρχεται κατά κάποιο τρόπο να αντιμετωπίσει τις δυσάρεστες επιπτώσεις που είχε στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις η καθολική αναστολή όλων των δημοπρασιών δερμάτων στην παγκόσμια αγορά.

Ο κ. Βορίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η συγκεκριμένη ενίσχυση θα εγκριθεί άμεσα από την αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην συνέχεια μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ θα δοθούν οι αναγκαίες ενισχύσεις στους παραγωγούς.

Στο αίτημα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων γουνοφόρων αλλά και της τοπικής βιομηχανίας ΜΑΒΙΖ που παράγει τροφές για τα γουνοφόρα ζώα ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι πρόκειται για θέμα που ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών και ότι οι όλες οι χρηματοδοτήσεις αυτού του τύπου γίνονται με τραπεζικά κριτήρια. Τόνισε ότι θα υποστηρίξουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο την άποψη ότι οι Τράπεζες χρηματοδοτούν εμπόρευμα άρα θα μπορούσαν να το ενεχυριάσουν ως εξασφάλιση για τη ροή χρηματοδότησης προς την εκάστοτε επιχείρηση.

Τέλος, ανακοίνωσε επιχορήγηση στους αιγοπροβατοτρόφους ύψους 30 εκατ. ευρώ ως αντιστάθμισμα για το γεγονός που δεν μπόρεσαν να διαθέσουν λόγω κορονοϊού τα αμνοερίφιά τους την περίοδο του Πάσχα.

Νωρίτερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε την πρότυπη μονάδα παραγωγής τροφών για γουνοφόρα ζώα ΜΑΒΙΖ στην περιοχή της Νεάπολης Κοζάνης όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της από τον επιχειρηματία Μάρκο Παπαγεωργίου. Δήλωσε ότι η συγκεκριμένη μονάδα είναι στο πνεύμα της εποχής, ότι ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες αρχές της κυκλικής Οικονομίας ενώ την χαρακτήρισε ως υποδειγματική επιχείρηση.

Σήμερα, ο υπουργός Αγροτικης Ανάπτυξης θα περιοδεύσει σε μονάδες αρωματικών φυτών θα επισκεφθεί την Βλάστη Κοζάνης, θα έχει συναντήσεις με παραγωγούς οσπρίων ενώ θα πραγματοποιήσει επίσημη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ