"


ΡΕΤΡΟ ΕΠΣ : Όταν ο Δημήτρης Σαββόπουλος σήκωνε το πρώτο του κύπελλο ως αρχηγός με τα χρώματα της Αστραπής Μεσ/μίας.





Τον Μάρτιο του 1986 ο σημερινός Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής με τα χρώματα της Αστραπής Μεσοποταμίας.

Την περίοδο εκείνη οι κιτρινόμαυροι συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής, ωστόσο όμως για μόλις 3 βαθμούς διαφορά, είχαν υποβιβαστεί στο τοπικό, καθώς τερμάτισαν στην 14η θέση της βαθμολογίας.

Ωστόσο, η πίκρα του υποβιβασμού, περιορίστηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ΕΠΣ Καστοριάς. Η ομάδα της Αστραπής είχε εξαιρετική πορεία στον θεσμό του Κυπέλλου, φθάνοντας στον 8ο Τελικό της διοργάνωσης.

Η Αστραπή επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, κατακτώντας το 5ο της κύπελλο σε ισάριθμες συμμετοχές σε Τελικό Κυπέλλου. Ο αντίπαλός της αποδείχτηκε σκληρό καρύδι, καθώς το ματς κρίθηκε στην παράταση. Ήταν η ισχυρή ομάδα της ΑΕ Καστοριάς, την πρώτη χρονιά από την συγχώνευση Ελπίδων και Κελέτρου Καστοριάς με προπονητή τον Γιώργο Παράσχο, η οποία μάλιστα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας και ανήλθε στην Εθνική Ερασιτεχνική.

Στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο "ξερό" γήπεδο της πόλης, η Αστραπή Μεσοποταμίας επικράτησε δύσκολα με σκορ 1-0 με γκολ που πέτυχε στο 110' της παράτασης ο Σιόντης.

Στην φώτο ο Δημήτρης Σαββόπουλος ως αρχηγός της Αστραπής Μεσοποταμίας, παραλαμβάνει το Κύπελλο από τα χέρια του Πρόεδρου της ΕΠΣ Καστοριάς, Σάκη Γιαγκόπουλου.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ