"Πολιτικός σεισμός από τις αποκαλύψεις των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Απίστευτοι διάλογοι κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που έπαιρναν ανοικτά εντολές από την Ελενα Τζούλη σύζυγο του Π. Καμμένου

Σάλο στο πολιτικό σύστημα της χώρας έχουν προκαλέσει από το πρωί οι αποκαλύψεις της Εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έστηνε παρακολουθήσεις και συλλήψεις. Από νωρίς το πρωί, ο πολιτικός κόσμος της χώρας αντιδρά απέναντι στο πρωτοφανές παρασκήνιο που αποκαλύπτει η εφημερίδα για τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης (δείτε αναλυτικά εδώ)

Πιο συγκεκριμένα, στο φως έρχονται οι απίστευτοι διάλογοι κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που έπαιρναν ανοικτά εντολές από την Ελενα Τζούλη, προκειμένου να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος καθώς και οι διαταγές της «να κινηθούν άμεσα», η παραδοχή της φυσικής παρακολούθησης του εκδότη των «Π». Παράλληλα αποκαλύπτεται και το δίκτυο με τον πρώην αξιωματικό και κουμπάρο τους, Σπύρο Παπαχρήστο και δικηγόρους, πολίτες, εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς που είχε καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΝΔ: Να πάρει θέση ο Τσίπρας για το παρακράτος

Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της, καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει ξεκάθαρη θέση αναφορικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζει πως σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας φαίνεται ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας - και τότε πρωθυπουργός της χώρας - είχε γνώση των όσων συνέβαιναν μεταξύ κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και της συζύγου του Πάνου Καμμένου, Έλενας Τζούλη, με την τελευταία να δίνει ανοιχτά εντολές στους αξιωματικούς προκειμένου να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος.

Τέλος μέσα από την ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει πως αυτές οι πρακτικές παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, ενώ ερωτάται γιατί ο κ. Τσίπρας αδράνησε.

ΚΙΝΑΛ: Η Δικαιοσύνη να προχωρήσει στην απόδοση ευθυνών

Σε απόδοση ευθυνών από πλευράς δικαιοσύνης καλεί από τη δική του μεριά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αναδεικνύουν περίτρανα τις παρακρατικές, βαθιά καθεστωτικές και επικίνδυνες για τους θεσμούς πρακτικές και λογικές, που αναπτύσσονταν μέσα στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές που οδήγησαν στη δημιουργία του άθλιου παραδικαστικού κυκλώματος, με τον ακροδεξιό συγκυβερνήτη και την καραμανλική δεξιά», σημειώνει ο κ. Χρηστίδης.

«Ο κ. Τσιπρας που ομολογεί ότι γνώριζε την υπόθεση, οφείλει να τοποθετηθεί με σαφήνεια γιατί και μετά από όλα αυτά συνέχισε να συγκυβερνά με τον κ. Καμένο. Η Δικαιοσύνη οφείλει να προχωρήσει στην πλήρη απόδοση των ευθυνών», καταλήγει.

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα επιτρέψουμε παρακράτος στην ΕΛΑΣ

Την πρόθεση του να βάλει τέλος στο παρακράτος μέσα στην ΕΛΑΣ ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός επεσήμανε ότι, με αφορμή δημοσιεύματα και απομαγνητοφωνημένα κείμενα, «είναι αδιανόητα αυτά τα οποία γράφονται και αφορούν στη λειτουργία ενός παρακράτους εδώ και αρκετά χρόνια πριν την ανάληψη της εξουσίας από τη σημερινή κυβέρνηση. Ενός παρακράτους που περιλαμβάνει ανήκουστες πράξεις πολιτικών, πολιτών, αλλά και ταυτόχρονα ανώτερων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Θέλω να σας πω ότι για αυτές τις πράξεις υπάρχουν υπόλογοι που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις».

Μάλιστα, ο ίδιος συμπληρώνει πως «σε ότι αφορά στην αστυνομία, η ΕΛ.ΑΣ είναι ένα σώμα που υπερασπίζεται τη Δημοκρατία, λειτουργεί στο πλαίσιο του Συντάγματος και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να ανέχεται να λειτουργεί, εντός της, παρακράτος. Η ΕΛ.ΑΣ θα αποβάλλει όλους εκείνους οι οποίοι είναι διεφθαρμένοι και συνεχίζουν να εννοούν ότι μπορούν να συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς και ανομίας. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η πολιτική ηγεσία είναι σε επαφή και συνεννόηση με την εισαγγελία, ούτως ώστε να της δοθούν υπεύθυνα από την πλευρά της, εκείνοι που φέρονται ως ύποπτοι, και στη συνέχεια με ακριβοδίκαιο τρόπο να προβεί σε ενέργειες πάρα πολύ σύντομα».

«Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν νοείται να έχει σχέση με παρακράτος. Αυτή η κυβέρνηση αγωνίζεται για την βελτίωση της λειτουργίας των θεσμών, επιμένει στη διαφάνεια και τη λογοδοσία, ώστε να καταπολεμάται η διαφθορά. Να είστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν δράσεις της αστυνομίας που στην πράξη θα εξαρθρώσουν κυκλώματα που αφορούν τη διαφθορά, αλλά και το οργανωμένο έγκλημα», καταλήγει ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΑ PARAPOLITIKA.GR


 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ