"


Φτωχότερος ο ελληνικός αθλητισμός - Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος

Πέρασε και από τον πάγκο της Καστοριάς

Μεγάλη του αγάπη o Ολυμπιακός!

Ο “θρυλικός” τεχνικός Νίκος Αλέφαντος έφυγε από τη ζωή σήμερα (23/6) σε ηλικία 81 ετών, από καρδιακή προσβολή, σκορπώντας τη θλίψη στην οικογένειά του, στους οικείους του αλλά και σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, επιλέγοντας μέχρι το τέλος να παλέψει με τους δικούς του ανθρώπους τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.

Ο Νίκος Αλέφαντος, μία από τις πιο ιστορικές φιγούρες των ελληνικών γηπέδων, δεν είναι πια εδώ. Ο γνωστός Έλληνας τεχνικός αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του εδώ και τρεις εβδομάδες, επιλέγοντας όμως να μείνει με τους δικούς του ανθρώπους αυτές τις ώρες και κατέληξε σήμερα (26/3) το μεσημέρι απεβίωσε από καρδιακή προσβολή.

Γεννημένος στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα, μεγάλωσε στα Εξάρχεια, όπου διέμενε ως σήμερα και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία από τον Αστέρα Εξαρχείων, παίζοντας ως μεσοεπιθετικός. Ο Αστέρας ήταν και πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής, μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας το 1969.

Στην καριέρα του κάθισε στον πάγκο κορυφαίων ελληνικών ομάδων, με αποκορύφωμα -για τον ίδιο, μιας και ήταν οπαδός του- τον Ολυμπιακό, στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004).

Η μεγάλη του αγάπη για τον Ολυμπιακό!

Ομάδα της καρδιάς του ο Ολυμπιακός, πέρα όμως από τους “ερυθρολεύκους”, πέρασε από τον πάγκο των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς.
Στην Α’ Εθνική προπόνησε ιστορικές ομάδες όπως, ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα.



Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ