"
Δήμος Άργους Ορεστικού : «Οι ατυχείς δηλώσεις του βουλευτή Τζηκαλάγια οφείλονται σε άγνοια»Με έκπληξη ακούσαμε σήμερα το πρωί τον Βουλευτή ΝΔ Νομού Καστοριάς, κ. Ζήση Τζηκαλάγια σε συνέντευξη στον

ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΕΣ FM να επισημαίνει ότι το σφαγείο του Δήμου Άργους Ορεστικού δεν εξυπηρέτησε τη μοναδική στον Νομό επιχείρηση εκτροφής κουνελιών, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να αναγκάζεται να μεταβαίνει στα Γιάννενα ή τις Σέρρες.

Είχε προηγηθεί δελτίο τύπου του Βουλευτή για τη συγκεκριμένη επιχείρηση, στο οποίο μάλιστα προέτρεπε τους εκτροφείς γουνοφόρων ζώων να αλλάξουν γραμμή παραγωγής και να ασχοληθούν με την εκτροφή κουνελιών. 

Να ενημερώσουμε λοιπόν τον κ. Τζηκαλάγια ότι οι τρεις γραμμές παραγωγής του πλήρως αδειοδοτημένου σφαγείου του Δήμου Άργους Ορεστικού, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σφαγή μικρών ζώων, καθώς πρόκειται για μια απολύτως διαφορετική διαδικασία. Κατά συνέπεια για να εξυπηρετήσει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τζηκαλάγια, ο Δήμος τη συγκεκριμένη επιχείρηση, θα πρέπει να εκπονήσει μελέτη και να κατασκευάσει μια καινούρια γραμμή παραγωγής, δηλαδή να δαπανήσει το ποσό των 250.000 ευρώ περίπου.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι ήδη ενήμερος, μετά από συναντήσεις που είχε με τον Διευθυντή του σφαγείου, από πέρυσι. Ο Βουλευτής του Νομού άραγε φρόντισε να ενημερωθεί; Τον καλούμε λοιπόν να το πράξει και να αποκαταστήσει την αλήθεια, θεωρώντας πως οι σημερινές ατυχείς δηλώσεις του οφείλονται σε άγνοια. Διαφορετικά έχουμε κάθε δικαίωμα να θεωρούμε ότι πρόκειται για μια σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

*σημείωση: παλαιότερο αίτημα για σφαγή στρουθοκαμήλων που δεν απαιτούσε τροποποίηση ή προσθήκη μηχανολογικού και κτιριακού εξοπλισμού, φυσικά και διεκπεραιώθηκε από το σφαγείο, το οποίο έλαβε και τη σχετική άδεια. 
 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ