"

Το πρώτο Drive In Festival είναι γεγονός

Γκάζια, φρένα, πάμε για φεστιβάλ κάτω από τα αστέρια, μέσα από ένα αυτοκίνητο!

Η ομάδα Parenthesis από τη Θεσσαλονίκη ετοιμάζει το πρώτο drive – in festival με κινηματογραφικές προβολές, μουσικά πάρτι και άλλες εκδηλώσεις, όλα από την… ασφάλεια του αυτοκινήτου μας!

Η ομάδα Parenthesis παρουσιάζει τη νέα της δημιουργία ως εξής:

“​ There was nowhere to go but everywhere, so just keep on rolling under the stars.”  Jack Kerouac - On The Road

Γκάζια, φρένα, πάμε για φεστιβάλ κάτω από τα αστέρια, μέσα από ένα αυτοκίνητο! Drive In Festival, αυτή είναι η νέα πρόταση της ομάδας *Parenthesis από τη Θεσσαλονίκη, για αυτό το καλοκαίρι της πανδημίας του COVID-19. Παραφράζοντας τα λόγια του Τζακ Κέρουακ, αυτό το καλοκαίρι ίσως να μην έχουμε πού να πάμε, αλλά συνεχίζουμε τις βόλτες μας κάτω από τα αστέρια και τι πιο ωραίο όταν αυτές οι βόλτες γίνονται με αυτοκίνητο.

Tα Drive In Theatres πρωτοεμφανίζονται στις ΗΠΑ, το 1915. Γνώρισαν μεγάλη αποδοχή το 1945 -όπου οι άνθρωποι άρχισαν να αγοράζουν αυτοκίνητα μέχρι και τη δεκαετία του ’60.  Σε αχανείς εκτάσεις και στα προάστια των πόλεων, παρκαρισμένα αυτοκίνητα με ζευγάρια     και οικογένειες είχαν την ευκαιρία να δουν τις δημοφιλείς ταινίες της εποχής. Σήμερα, το Drive In Festival απαντά στην ανάγκη μας για επιστροφή στις συνήθειες μας και στις αγαπημένες μας καλοκαιρινές ασχολίες, όπως είναι το θερινό σινεμά, οι συναυλίες και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, και όλα αυτά με τον πιο ασφαλή τρόπο,         μέσα από το αυτοκίνητό μας.

Αυτό το καλοκαίρι ετοιμάζουμε για εσάς ένα φεστιβάλ ​ γεμάτο κινηματογραφικές προβολές, ζωντανές συναυλίες, σύγχρονο χορό, μουσικά πάρτι και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις που επιχειρούν να συμπεριλάβουν όλες τις μορφές της τέχνης. Ένα φεστιβάλ το οποίο υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία, με κύρια όμως προτεραιότητα την ασφάλειά σας. Η Θεσσαλονίκη γίνεται η αφετηρία, αλλά όχι η μοναδική στάση, καθώς το ​ Drive In          Festival ​ έχει σκοπό να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα​, με σκοπό να γίνει η αφορμή να βγούμε ξανά όλοι στο δρόμο.

Το πρώτο ​ Drive In Festival είναι πια γεγονός. Ήδη εμείς κάναμε το πρώτο μας ​ test drive, με τη συνδρομή του performer Αλέξη Ακροβατάκη, μέλος της σουηδικής ομάδας Svalbard       Company και του ταλαντούχου συνεργάτη Mike Ραφαήλ. Σύντομα θα ακολουθήσει ένα μεγάλο πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής σε συνεργασία με τους Street Outdoors που θα σημάνει και την έναρξη του φεστιβάλ. Για αυτό αναμείνατε στο χειρόφρενό σας.

Η Parenthesis με έδρα τη Θεσσαλονίκη μετρά ήδη μία δεκαετή πορεία στον χώρο του πολιτισμού και της επικοινωνίας πραγματοποιώντας φεστιβάλ όπως: IN EDIT Greece, το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μουσικού Ντοκιμαντέρ, το Πικ Νικ Urban Festival (ένα αστικό πικ νικ στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης), το Offside Festival (ένα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ με ιστοριίες του ποδοσφαίρου), το Yedi Kule Project (ένα φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης στα Κάστρα Θεσσαλονίκης) και πολλά ακόμη γεγονότα στον χώρο του πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μείνετε ενημερωμένοι ακολουθώντας τα link :

Facebook : Drive In Festival

Instagram : drive_infestival

web site : www.driveinfestival.gr

ΠΗΓΗ

 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ