"


Σαν Σήμερα : The Last Dance στο κλείσιμο της καριέρας του Δημήτρη Διαμαντίδη - ΒΙΝΤΕΟ

Τέσσερα χρόνια πριν ο Βασίλης Σπανούλης με ένα τρίποντο έκλεισε με πικρό τρόπο την καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη

Σαν σήμερα 30 Μαΐου 2016 ο Βασίλης Σπανούλης πετυχαίνει το τελευταίο καλάθι στην καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη λέγοντας "αντίο" με έναν πολύ πικρό τρόπο, δίνοντας στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ.

Η σεζόν 2015-16 δεν πήγε όπως την είχαν φανταστεί οι δύο «αιώνιοι» στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός πρώτα και ο Παναθηναϊκός στην επόμενη φάση αποκλείστηκαν από την συνέχεια και... έστρεψαν την προσοχή τους στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από μια αποτυχημένη πορεία στην Euroleague κατάφεραν και πήραν το πλεονέκτημα έδρας της κανονικής περιόδου και έφτασαν μέχρι τους τελικούς.

Από την πλευρά τους οι «πράσινοι» αποκλείστηκαν από την Λαμποράλ, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπήρχε πάντα η θλίψη, αλλά κι η... συζήτηση ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης δίνει τα τελευταία ματς της πλούσιας καριέρας του με το τριφύλλι. Αυτός που ξεκίνησε με έκπληξη την σειρά στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ο Παναθηναϊκός που έκανε το break μέσα στο ΣΕΦ και έβαλε με την πλάτη στον τοίχο τον Ολυμπιακό που πλέον έπρεπε να πάρει μια τουλάχιστον νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ.

Τη νίκη που χρειάζονταν την έκανε και την έκανε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ...με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο και τον Καλάθη κολλημένο πάνω του ο Βασίλης Σπανούλης πήρε την ομάδα του από το χέρι, έγραψε το 66 – 65 και έφερε την σειρά στο 1-1. Με την επιστροφή στο Φάληρο οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν την ευκαιρία και έκαναν το 2-1 και απείχαν μία μόλις νίκη από το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Το 4ο ματς -έμελλε να είναι και το τελευταίο της σειράς- ήταν τόσο επικό όσο θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί με δύο από τους καλύτερους παίκτες που πέρασαν από την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ να δίνουν μαζί την τελευταία τους παράσταση ...τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Βασίλη Σπανούλη- με εξαίρεση ότι ο πρώτος έπαιζε το τελευταίο του παιχνίδι. Ο αγώνας στην κανονική διάρκεια του τέλειωσε 63 - 63 και η συνέχεια ξεπέρασε κάθε φαντασία. Το ματς πήγε στη δεύτερη παράταση (71-71), από το τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη στο ένα δευτερόλεπτο και ενώ είχαν προηγηθεί δύο άστοχες βολές του Χάκετ.

Άλλα και η δεύτερη παράταση δεν άφησε κάποια από τις δύο ομάδες να ξεφύγει και τελικά κρίθηκε με το  buzzer beater του Σπανούλη. Ήταν λες και η μοίρα ήθελε να γραφτεί το σενάριο της με τους δύο απόλυτους πρωταγωνιστές σε πρώτο πλάνο, το σκορ εκείνη τη στιγμή 81 - 79, Σπανούλης στην επίθεση, Διαμαντίδης στην τελευταία άμυνα της καριέρας του. Τελικό σκορ; 81 – 82 με τον Διαμαντίδη να κλείνει την πλούσια καριέρα του ...με τον πιο εφιαλτικό τρόπο.







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ