"


Απάντηση του Δήμου Καστοριάς προς τον ΑΣ Καστοριάς για το κλειστό Γυμναστήριο



Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στην ανακοίνωση του Α.Σ. Καστοριάς, που δημοσιεύτηκε μάλιστα και σε αθλητικό site

πανελλαδικής εμβέλειας, ότι “το «κλειστό» της πόλης της Καστοριάς βρίσκεται σήμερα σε άθλια κατάσταση”.

Η έκπληξη δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι όντως το «κλειστό» γυμναστήριο αντιμετωπίζει αρκετά και διαχρονικά ζητήματα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως με τα στοιχεία και τους χαρακτηρισμούς που παρουσιάζονται για να στοιχειοθετηθεί η «αθλιότητα», ζητήματα που αφορούν το Δήμο Καστοριάς και τα αρμόδια όργανά του, τα οποία άμεσα ή έμμεσα στοχοποιούνται αδικαιολόγητα.

Νιώθουμε επομένως την υποχρέωση να επισημάνουμε, να καταγράψουμε και να διευκρινίσουμε κάποια γεγονότα, όχι φυσικά για να απολογηθούμε για μία βεβαρυμμένη κατάσταση δεκαετιών, αλλά για να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις σημαντικές και ουσιαστικές ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής στην μόλις οχτώ μηνών θητεία της.

Σύμφωνα τη σχετική νομοθεσία, Νόμος: 4479/2017 ΦΕΚ: 94Α΄
1. υποχρέωση ταξινόμησης αθλητικών εγκαταστάσεων σε κατηγορίες: ΕΓΙΝΕ από τις Τεχνικές του Δήμου στις 21-09-2017
2. Ακολουθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με  ΑΔΑ: ΨΦΝΟΩΕΥ-ΛΔΓ και κατατάσσει το Κλειστό στην κατηγορία Δ.
3. Επανερχόμαστε στον Νόμο 4479 ο οποίος στο άρθρο 5 παρ. β. λέει: " ...ομάδες Β1, Β2,Δ και Ε1, η άδεια λειτουργίας χορηγηθείτε με απόφαση Δημάρχου..."
4. Οπότε ακολουθεί η απόφαση Δημάρχου 430/2017 με ΑΔΑ: 70ΓΗΩΕΥ-ΘΤΕ, με την οποία το Κλειστό έχει άδεια λειτουργίας.

Η επισκευή των χρόνιων ζημιών της σκεπής του κλειστού γυμναστηρίου και η απομάκρυνση των κουβάδων που «κοσμούσαν» την οροφή του επί έναν ολόκληρο χρόνο και πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας, αποτέλεσε μία από τις πρώτες ενέργειες του Δήμου Καστοριάς.

Έχει δρομολογηθεί από το Δήμο Καστοριάς η διαδικασία εγκατάστασης συστήματος θέρμανσης, το οποίο βρίσκεται ήδη στους χώρους του κλειστού και με την προμήθεια κάποιων άλλων αναγκαίων υλικών θα είναι έτοιμο για λειτουργία μέσα στον προσεχή Ιούνιο.

Ο Δήμος Καστοριάς, με την Αρ. Πρωτ. 85787/3-12-2019 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ενέταξε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», το έργο: αντικατάσταση ξύλινου δαπέδου κλειστού γυμναστηρίου Δήμου Καστοριάς, συνολικού προϋπολογισμού 131.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Καστοριάς και αναμένεται η εκταμίευση του ποσού για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Επιπλέον για το κλειστό γυμναστήριο ο Δήμος Καστοριάς με την Αριθ. Πρωτ. 20366/6-11-2019 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής έχει εγκρίνει την Μελέτη στατικής επάρκειας του κλειστού, προϋπολογισμού 56.172,17 ευρώ, η οποία ήδη βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης, ενώ στις 17 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος, που προκαλούσε επί μήνες τεράστια ταλαιπωρία στη λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου Καστοριάς.

Όλα αυτά είναι αυταπόδεικτα και δε χωρούν καμία αμφιβολία. Επίσης, όλα αυτά είναι σε γνώση όλων των ανθρώπων των Διοικήσεων που φιλοξενούνται στο «κλειστό» γυμναστήριο.

Ως εκ τούτου, η έκδοση και δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης του Α.Σ. Καστοριάς, σε μία χρονική στιγμή όπου η περιοχή μας, βιώνοντας μία πρωτοφανή και εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, ακόμη κλείνει τις πληγές της, έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσει ακόμη περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα και με δεδομένο το γεγονός ότι αυτή η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε συνεργασία και συνεχή συνεννόηση με το “μπάσκετ” της Καστοριάς για την επίλυση όλων των θεμάτων και την εξεύρεση λύσεων σε κάθε πρόβλημα, δημιουργεί ευλόγως απορίες και ερωτηματικά.

Ο Δήμος Καστοριάς, αναφέροντας όλα τα παραπάνω, τα οποία δεν αναφέρονται καθόλου στην ανακοίνωση που εξεδόθη, δε ζητά ούτε “μπράβο” κι ούτε θέλει ευχαριστίες. Κάνει τα αυτονόητα, που τα προηγούμενα χρόνια βέβαια δε γίνονταν ούτε αυτά. Είναι εξάλλου υποχρέωσή του να τα κάνει για την ανάπτυξη και του τομέα του αθλητισμού σε κάθε του έκφανση.

Με τον ίδιο ζήλο, την ίδια θέληση και την ίδια αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή και καλούμε όλους τους δημότες και όλους τους πολίτες να συστρατευτούν με στόχο τη στήριξη του τόπου μας.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ