"


ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ : Εγκρίθηκε η αναδιάρθρωση - Οι αντίπαλοι του ΓΠΟ Καστοριάς στην Α' Εθνική


Με 2 ομίλους των 11 η Α' Εθνική και θα υποβιβάζονται οι 7



Η αναδιάρθρωση η οποία υποβαθμίζει το γυναικείο ποδόσφαιρο , εγκρίθηκε τη Δευτέρα 25 Μαΐου από την πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Το σχέδιο λέει ότι  η Α’ Εθνική τη σεζόν 2020-21 θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 11 ομάδων και ο πρωταθλητής, θα αναδειχθεί με final 4 με τη συμμετοχή των δύο πρωτοπόρων από Νότιο και Βόρειο γκρουπ.

Η  τελική φάση θα είναι -εκτός απροόπτου- ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών μεταξύ των δύο πρώτων του κάθε ομίλου, ώστε να αναδειχθεί ο πρωταθλητής που μας εκπροσωπεί στην Ευρώπη, αλλά και οι δύο ομάδες (2η και 3η) που κερδίζουν μοριοδότηση των αθλητριών τους, για την είσοδο σε Σχολές.

Που ακούστηκε πάντως η πρώτη κατηγορία μιας διοργάνωσης να έχει μονό αριθμό ομάδων και να υπάρχει ρεπό σε κάθε αγωνιστική…

Όλο αυτό,  θα κρατήσει μόνο για ένα χρόνο, αφού προβλέπεται μετά να επανέλθει η Α’ Εθνική σε έναν πάλι όμιλο με 12 ομάδες και έτσι από κάθε όμιλο τη νέα σεζόν θα υποβιβασθούν 7 ομάδες .

Τον τίτλο πήρε ο ΠΑΟΚ , ο οποίος ήταν και μπροστά στη βαθμολογία μέχρι την διακοπή λόγω κορωνοϊού. Αποφασίσθηκε ακόμη να μην υποβιβασθεί καμία ομάδα απ’ όλες τις κατηγορίες.

Από τη Β' Εθνική, όχι απλά θα ανέβουν οι 4 πρώτες και οι 4 δεύτερες , αλλά θα κερδίσουν την άνοδο,. η καλύτερη τρίτη και τέταρτη από τους ομίλους. Οι δύο αυτές έξτρα θέσεις είναι στον 1ο όμιλο (ο μόνος με 10 ομάδες και όχι 8 όπως οι υπόλοιποι) ο οποίος θα βγάλει δηλαδή 4 ομάδες στην Α' Εθνική και οι άλλοι από δύο.

Από τη Γ’ Εθνική Γυναικών στη Β’ Εθνική θα ανέβουν οκτώ  ομάδες.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Α' ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ

1. ΠΑΟΚ
2. ΑΡΗΣ
3. ΤΡΙΚΑΛΑ 2011
4. ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ
5. ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
6. ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
7. ΓΙΑΝΝΕΝΑ
8. ΓΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
9. ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ
10. ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΘΡΑΚΗΣ
11. ΔΡΑΜΑ






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ