"


Γ’ Εθνική: Υποβιβάζεται η Αστραπή Μεσ/μίας - Άνοδος για τους οχτώ πρώτους των ομίλων



Στη συνεδρίαση της Παρασκευής (29/5) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ προχώρησε στην τροποποίηση

του κανονισμού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και επικύρωσε την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία και των οχτώ ομάδων που πρώτευσαν στους αντίστοιχους ομίλους της Γ’ Εθνικής.
Μετά από αυτήν την απόφαση, οι Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Πιερικός, ΑΕΠ Κοζάνης, Καλλιθέα, Ρόδος, Αστέρας Βλαχιώτη και Επισκοπή, προβιβάζονται και επίσημα στην παραπάνω κατηγορία.

Μένει πλέον να φανεί αν τη νέα σεζόν θα αγωνιστούν στη Football League ή σε μία νέα Β’ Εθνική, με δύο ομίλους (Νότιο-Βόρειο) και 32 ομάδες, εφόσον βέβαια προκριθεί η λύση της αναδιάρθρωσης.

Σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, μόνο οι ομάδες που δεν είχαν μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας τη στιγμή που διεκόπησαν τα πρωταθλήματα, κάτι που σημαίνει και τον υποβιβασμό της Αστραπής Μεσοποταμίας. Οι λεπτομέρειες γι’ αυτό το θέμα αναμένεται να διευκρινιστούν με την επίσημη ανακοίνωση.

Εξαίρεση αποτελεί ο 8ος όμιλος, για τον οποίο θα ισχύσουν άλλα πράγματα, καθώς θα παραμείνει αμιγώς κρητικός. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και στις 8 που θα παραμείνουν, μετά την άνοδο της Επισκοπής στη Football League, θα προβιβαστούν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των κρητικών Ενώσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας όμιλος 16 ομάδων.

Αυτό σημαίνει πως τη νέα σεζόν η Γ’ Εθνική θα παραμείνει με 8 ομίλους, ίσως με ελαφρώς αυξημένο αριθμό ομάδων, κάτι που βεβαίως θα κριθεί από το πόσες θα δηλώσουν συμμετοχή.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ