"


Γυναικείο ποδόσφαιρο : Στην Α' Εθνική ο ΓΠΟ Καστοριάς - Aνασκόπηση/Απολογισμός 2019-2020 και video όλα τα ματς



Άδοξο τέλος λόγω κορωνοϊού είχε και το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Γυναικών, το οποίο, με απόφαση της ΕΠΟ, δεν θα ολοκληρωθεί.


Το εν λόγω πρωτάθλημα σταμάτησε την 10η  αγωνιστική, στην οποία ο ΓΠΟ Καστοριάς, ήταν στην 1η θέση και μάλιστα αήττητος έχοντας το απόλυτο (10 στα 10) με 30 βαθμούς, με διαφορά 5 βαθμών από τον 2ο της βαθμολογίας Αγρ. Αστέρα Αγ. Βαρβάρας και ενώ απέμεναν έξι αγωνιστικές για την λήξη του πρωταθλήματος.

Έτσι όλες οι ομάδες βρίσκονται σε αναμονή των επίσημων αποφάσεων της ΕΠΟ με την οποία θα ανακοινωθεί η οριστική παύση των πρωταθλημάτων και θα επικυρωθούν οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων.

Σε μία τέτοια περίπτωση ο ΓΠΟ Καστοριάς θα είναι αυτός που θα αναδειχθεί πρωταθλητής και θα ανέλθει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α' Εθνική.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ A' ΟΜΙΛΟΥ Β' ΕΘΝΙΚΗΣ

ΝΙΚΕΣ 10, ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ 0, ΗΤΤΕΣ 0, ΒΑΘΜΟΙ  30


ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ  44 (ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ) 

ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ    8  (ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ)


Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Δείτε την πορεία του ΓΠΟ Καστοριάς καθώς και όλα τα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

1η) ΑΕΤΟΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2-5

Ποδαρικό με το… δεξί έκαναν οι γυναίκες της Καστοριάς στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, επικρατώντας στο γήπεδο της Ηλιούπολης, των Αετών Θεσσαλονίκης με το επιβλητικό σκορ 2-5.
Από δύο γκολ πέτυχαν η Νικόλ Τζιάρα (8’ και 80’), η Μαρία Μπασούρη (12’ και 15’) και ένα η Ανδριάνα Μάρκου (63’).

2η) ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΘΡΑΚΗΣ 5-0

Η εξαιρετική εμφάνιση του ΓΠΟ Καστοριάς, συνδυάστηκε και με μία μεγάλη νίκη με το επιβλητικό σκορ 5-0 της Βασίλισσας Θράκης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής.
Χατ-τρικ πέτυχε η Τζιάρα (14΄, 22΄ και 80') και δύο γκολ η Μπασούρη (6' και 60').



3η) ΝΕΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1-2

Μεγάλη νίκη βαθμολογικής σημασίας πέτυχαν οι γυναίκες της Καστοριάς επικρατώντας στο γήπεδο Πυργετού των Νέων Τρικάλων με σκορ 1-2
Μετά και τη νέα νίκη ο ΓΠΟ Καστοριάς έχει το απόλυτο (3 στα 3) και εξακολουθεί να οδηγεί αήττητος την κούρσα του πρωταθλήματος, κάνοντας ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα.
Στο 47' η Παπαγερίδου άνοιξε τον δρόμο για τη νέα νίκη, ενώ τρία λεπτά αργότερα (50'), η Τζιάρα έδωσε... αέρα δύο τερμάτων. Το ματς απέκτησε μεγάλο και δραματικό ενδιαφέρον μετά το 74' όταν οι Νέες Τρικάλων μείωσαν σε 1-2, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.


4η) ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΡΟΔΟΠΗ '87 4-0

Εύκολο απόγευμα για την ομάδα του ΓΠΟ Καστοριάς, η οποία πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη της στο Πρωτάθλημα! Δύο γκολ σημείωσε η Τάσιου (30' και 90'), και από ένα η Τζιάρα (25')  και Ροβυθάκη (72').


5η) ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ 0-5

Το πιο εύκολο εκτός έδρας τρίποντο της φετινής  αγωνιστικής περιόδου πανηγύρισαν οι γυναίκες της Καστοριάς για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής, επικρατώντας με το επιβλητικό σκορ 0-5 στον Κιλκισιακό της ομώνυμης ομάδας.

Μετά και τη νέα νίκη ο ΓΠΟ Καστοριάς προελαύνουν αήττητα στην κορυφή της βαθμολογίας και παράλληλα , έσπασαν μια από τις πιο αρνητικές παραδόσεις κόντρα στον σημερινό τους αντίπαλο, καθώς μετρούσαν τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς.

Το ματς εξελίχθηκε σε έναν επιθετικό μονόλογο για την ομάδα της Καστοριάς, η οποία από τα πρώτα λεπτά έδειξε τις επιθετικές της προθέσεις και την αποφασιστικότητα για το τρίποντο, ενώ εκτός από τα 5 γκολ είχε και δύο δοκάρια.

Δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκε η Τζιάρα (8' και 90'), ενώ σκόραραν και οι : Σιδοπούλου (15'), Τάσιου (37') και Γκόγκου (80')


6η) ΝΕΦΕΛΕΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1-4

Νίκη με ανατροπή για τον ΓΠΟ Καστοριάς η οποία πέρασε νικηφόρα 1-4 από τις Νεφέλες Κατερίνης και σε συνδυασμό με την απώλεια βαθμών 2-2 στα Τρίκαλα, του πρώην συγκάτοικου της στην κορυφή Αγρ. Αστέρα Αγ. Βαρβάρας, είναι η μοναδική ομάδα που έχει το απόλυτο 6 στα 6, και αποσπάστηκε μόνη της στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

Ο αγώνας που διεξήχθη σε έναν πολύ βαρύ γήπεδο της Ανδρομάχης το οποίο δυσχέραινε τις προσπάθειες των αθλητριών εξελίχθηκε σε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για την ομάδα της Καστοριάς, ενώ καθάρισε το ματς σε  διάστημα 10 λεπτών 47’-57’ όταν και πέτυχε τρία γκολ.
Η Καστοριά από τα πρώτα λεπτά έδειξε τις επιθετικές τις προθέσεις, σπαταλώντας σημαντικές ευκαιρίες, ωστόσο, όμως στο 19’ βρέθηκε πίσω στο σκορ 1-0.
Η καθολική της υπεροχή συνεχίστηκε και στο 32’ η Τάσιου ισοφάρισε σε 1-1, ενώ η πίεσή της ήταν ασφυχτική χάνοντας και άλλες ευκαιρίες. Μάλιστα στο 45’ ακυρώθηκε κακώς γκολ της Τζιάρας.
Στον ίδιο ρυθμό συνέχισαν και στην επανάληψη και στο 47’ η Μπασούρη έβαλε την Καστοριά στη θέση της οδηγού 1-2, ενώ λίγο αργότερα (55’), η  Τζιάρα έδωσε… αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα της, 1-3.
Δύο λεπτά αργότερα (57’), η Τάσιου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 1-4, ενώ στη συνέχεια χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνουν τη νίκη τους.



7η) ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΔΟΞΑ 2016 4-1

Με το… δεξί ξεκίνησαν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για το νέο έτος οι γυναίκες της Καστοριάς, επικρατώντας με το ευρύ σκορ 4-1 της μαχητικής και ιδιαίτερα ανταγωνιστικής Δόξα Δράμας με σκορ 4-1.
Ο ΓΠΟ Καστοριάς πέτυχε το απόλυτο (7 στα 7) και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, συνεχίζοντας ακάθεκτος την πορεία για την άνοδο στην Α’ Εθνική.

Η νίκη της Καστοριάς αποκτάει ιδιαίτερες διαστάσεις μιας και αντιμετώπισε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ (0-1), ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είχε και σύμμαχο την τύχη προκειμένου να φτάσει στη νέα της νίκη.
Καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη του ματς έπαιξε η αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα της Εξουζίδου στο 43′ λεπτό στο οποίο ισοφάρισε με πέναλτι 1-1 η Καστοριά, ενώ στο 70′ αποβλήθηκε και η Σωμάδη της Δράμας, συνεχίζοντας το ματς με 9 παίκτριες και ενώ το σκορ ήταν 2-1.
Στο τελευταίο 20λεπτο ο ΓΠΟ Καστοριάς εκμεταλλεύτηκε και την 2η αποβολή της Δραμινής παίκτριας και σημειώνοντας δύο ακόμη γκολ έφτασε στο τελικό 4-1.

Με το… καλημέρα του ματς (1′) οι Δραμινές αιφνιδίασαν όταν από τραγικό λάθος της τερματοφύλακα Δημητριάδου, η Βερβερίδου με ψηλοκρεμαστό σουτ σε κενή εστία άνοιξε το σκορ (0-1).
Στη συνέχεια η Καστοριά προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς και να βρει τον δικό της ρυθμό, ωστόσο, όμως η πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των αντιπάλων ανέκοπτε έξυπνα κάθε επιθετική δραστηριότητα.
Ωστόσο, στο 43′ σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή και σουτ της Τζιάρα η μπάλα βρήκε το χέρι της Εξουζίδου και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ η Τζιάρα ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ ταυτόχρονα απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα εξαιτίας αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα της Εξουζίδου.
Στις αρχές της επανάληψης (53′) μετά από έξοχη ατομική ενέργεια της Μπασούρη και πάσα στην Τζιάρα, η τελευταία με κοντινό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην Καστοριά, ανοίγοντας τον δρόμο της ανατροπής (2-1).
Στη συνέχεια το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά με γρήγορο ρυθμό, εναλλασόμενη υπεροχή και χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν.
Στο 73′ οι Δραμινές έμειναν με 9 εξαιτίας της αποβολής με απευθείας κόκκινης κάρτας της Σωμάδη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, η Μάρκου με φάουλ έξω από την περιοχή, έδωσε… αέρα δύο τερμάτων, βάζοντας τέλος στο άγχος, κλειδώνοντας τη σπουδαία νίκη (3-1), ενώ το 7ο τρίποντο σφράγισε η Μπασούρη με υποδειγματικό τρόπο, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.


8η) ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΗ 6-0

Ασυγκράτητες οι γυναίκες της Καστοριάς μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση συνέτριψαν με το επιβλητικό σκορ 6-0 την Πανσερραϊκή, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία τους για την άνοδο στην Α' Εθνική.
Ο ΓΠΟ Καστοριάς εξακολουθεί να διατηρεί το απόλυτο (8 στα 8) και να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, διατηρώντας την διαφορά στο +2 από την Αγία Βαρβάρα στην οποία δοκιμάζεται την επόμενη αγωνιστική στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής.
Χατ τρικ σημείωσε η Νικόλ Τζιάρα (7' 67'), δύο γκολ πέτυχε η Μαρία Μπασούρη (50') και ένα η αρχηγός Μαρία Τάσιου (38').

9η) ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2-3

Διπλό τίτλου με ανατροπές, 2-3 στον Αγρ. Αστέρα Αγ. Βαρβάρας

Τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα κατέκτησε ο ΓΠΟ Καστοριάς, μετά την τεράστια νίκη (2-3) βαθμολογικής σημασίας που πέτυχε στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας, κόντρα στον τοπικό Αγρ. Αστέρα, στο ντέρμπι της χρονιάς, στο πλαίσιο της 9ης και τελευταίας αγωνιστικής του Α' γύρου.
Ο αγώνας, όπως αναμενόταν εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να δικαιολογούν σχεδόν απόλυτα την βαθμολογική τους θέση, σε ένα ματς, ίσως ακατάλληλο για καρδιακούς, αφού πέρα από το ικανοποιητικό θέαμα, πρόσφερε ανατροπές, εναλλαγές συναισθημάτων, αλλά και συγκινήσεις.
Επίσης η παρουσίας των φιλάθλων στις κερκίδες ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, ενώ δυναμικό παρών στο πιο δύσκολο ματς, αλλά και νίκη χρυσάφι, έδωσαν οι φίλαθλοι της Καστοριάς.
Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Καστοριά, όταν στο 10' από διαγώνιο πλασέ της Μαρίας Μπασούρη στην περιοχή, η επερχόμενη Λίτσα Παπαγερίδου με δυνατό σουτ, έβαλε την Καστοριά στην θέση του οδηγού (0-1), σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό της τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.
Γκολ, που ωστόσο, δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν, αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό, η 16χρονη ταλαντούχα και πρώτη σκόρερ του Αγρ. Αστέρα Αγ. βαρβάρας (15 γκολ), Ολίβια Μπαξεβάνου, με ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ανήμπορης να αντιδράσει Δημητριάδου, φέρνοντας το ματς στα... ίσα (1-1).
Το γκολ αυτό φάνηκε να επηρεάζει την ομάδα της Καστοριάς, αφού στη συνέχεια οι γηπεδούχες, με αυξημένη ψυχολογία, ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους, πίεσαν την εστία της Καστοριάς, αναζητώντας ένα ακόμη τέρμα. Στο διάστημα αυτό η ομάδα της Καστοριάς, ήταν μακριά από τον καλό της εαυτό, με αρκετές αδυναμίες σε όλες τις  γραμμές, ενώ τα κορίτσια του Αγρ. Αστέρα, που είχαν την καλύτερα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο, κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή στο 42' με κεφαλιά της Τσαγκαλίδου και να πάρουν κεφάλι στο σκορ (2-1).
Στην επανάληψη, η Καστοριά μπροστά στο φάσμα απώλειας βαθμών μπήκε δυνατά στο ματς και από τα πρώτα λεπτά ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήταν περισσότερο απειλητική και στο 65' η ανωτερότητά της καρποφόρησε, όταν σε ανατροπή της Μαρίας Μπασούρη μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ η ίδια, ισοφαρίζοντας σε 2-2, σημειώνοντας το 9ο φετινό της τέρμα.
Στη συνέχεια το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, με εναλλασσόμενη υπεροχή των δύο ομάδων και χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ωστόσο, στο 73', σε μία περιπετειώδη φάση μέσα στην περιοχή, τελικός αποδέκτης της μπάλας έγινε η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος, η Νικόλ Τζιάρα και με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έβαλε εκ νέου την Καστοριά στη θέση του οδηγού (2-3.
Στα τελευταία λεπτά, το ματς ήταν ιδιαίτερα δραματικό με τις γηπεδούχες να πιέζουν την εστία της Δημητριάδου, αναζητώντας επίμονα το γκολ της ισοφάρισης, πλησιάζοντας μάλιστα δύο φορές στο 85' με την Μπαξεβάνου να αστοχεί από ευνοϊκή θέση και στο 95' όταν από μακρινό φάουλ της Σκρίμπα μέσα στην περιοχή η Μουρτσέκα στην προσπάθειά της να απομακρύνει με κεφαλιά, η μπάλα κατευθύνθηκε στην εστία της Δημητριάδου, η οποία στην κυριολεξία απογειώθηκε από την εστία της αποκρούοντας σωτήρια σε κόρνερ, αφού όμως η μπάλα βρήκε και το οριζόντιο δοκάρι.



10η) ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΑΕΤΟΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ 6-1

Ασυγκράτητες οι γυναίκες της Καστοριάς συνέτριψαν με το επιβλητικό 6-1 τους Αετούς Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας την 10η νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες, συνεχίζοντας αήττητες την ξέφρενη πορεία τους προς τον τίτλο και την άνοδο στην Α' Εθνική.
Το ματς δε αντέχει σε κριτική μιας και η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη, με την ομάδα της Καστοριάς να επιβάλλει από την αρχή τον δικό της ρυθμό υποχρεώνοντας την αντίπαλό της σε παθητικό ρόλο.
Πρωταγωνίστρια για την Καστοριά ήταν η Μαρία Μπασούρη που πέτυχε χατ - τρικ (6', 15', 34') ενώ από ένα γκολ πέτυχαν οι Τάσιου (25') , Κυριζάκη (31') και  Τζιάρα (50').







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ