"

Κορονoϊός – Η Μαρία Αναστασιάδου στέλνει το μήνυμά της από την Πορτογαλία: (video)

Η επικαιρότητα τρέχει και το sentranews.gr σας ενημερώνει με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση

Τo Kανάλι sentranews.gr συνεχίζει την προσπάθειά αναζήτησης Καστοριανών, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να μας μεταφέρουν και να μας περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές όπου ζούνε, σχετικά με την πανδημία του Κορονοϊού.

Σήμερα το κανάλι του sentranews.gr  θα ταξιδέψει στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην Λισσαβώνα, όπου και θα συνομιλήσουμε με την Καστοριανή Μαρία Αναστασιάδου, η οποία κατοικεί και εργάζεται εκεί τα τελευταία επτά χρόνια.

Η χώρα της Πορτογαλίας έχει πληθυσμό περίπου 10 εκ., ενώ η πανέμορφη πρωτεύουσα η Λισσαβώνα 600,000 εκ.

Η Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Καστοριά και σε ηλικία 15 ετών, μετανάστευσε εσωτερικά μαζί με τους γονείς της στην Αίγινα, λόγω μετάθεσης της μητέρας της ως καθηγήτρια. Εκεί συνέχισε το σχολείο της, ενώ αργότερα έφυγε για σπουδές στην Αγγλία.

Το 2011 αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Πληροφορική επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αίγινα, όπου για δύο χρόνια προσπάθησε να αποκατασταθεί επαγγελματικά, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια έκανε κάποια αίτηση για πρόσληψη στο Πανεπιστήμιο της Λισσαβώνας, η οποία και έγινε δεκτή και έτσι μετανάστευσε στην Πορτογαλία, όπου και εργάζεται εκεί τα τελευταία επτά χρόνια.
Μάλιστα στην πορεία γνώρισε και παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο έναν Πορτογάλο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ SENTRA NEWS ΣΤΟ YOUTUBE ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Η Μαρία Αναστασιάδου μίλησε για την κουλτούρα και την νοοτροπία των κατοίκων της Πορτογαλίας, επισημαίνοντας ότι είναι ένας λαός μ μεσογειακή κουλτούρα, φιλόξενος και εφάμιλλος της Ελλάδος, με ελάχιστα ποσοστά ανεργίας και προσφέρεται για εργασία.

Αναφέρθηκε για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στην Πορτογαλία, τονίζοντας ότι οι αριθμοί κρουσμάτων κινούνται στα επίπεδα της Ελλάδας, έκανε λόγο και για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην χώρα αλλά και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τον Κορονοϊό.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ SENTRANEWS ΣΤΟ FΑCΕBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Επίσης, όπως δήλωσε ενημερώνεται καθημερινά για την κατάσταση και τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην πατρίδα της την Ελλάδα, την Αίγιαν όπου βρίσκονται οι γονείς της, αλλά και την Καστοριά, η οποία έχει πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία και βρίσκεται κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, εκφράζοντας έντονα την ανησυχία και την αγωνία του, για τις διαστάσεις που έχει πάρει η πανδημία του ιού στην περιοχή.
Η σκέψη της σχεδόν καθημερινά βρίσκεται και στην Καστοριά στην πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και έχει, συγγενείς και φίλους, εκφράζοντας την αγωνία και ανησυχία του για την περιοχή, ενώ όπως τόνισε με την πρώτη ευκαιρία θα έρθει στην Ελλάδα και  την Καστοριά.


Κάθε μέρα και σε άλλη χώρα... σας ταξιδεύει το sentranews.gr
Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΙΣ 14:00


 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ