"


ΡΕΤΡΟ : Επικό Φύλλο Αγώνα σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος Τσάκωνη-Χρυσή





Ένα από τα ευτράπελα γεγονότα που έχουν σημειωθεί στην ιστορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Καστοριάς,

ήταν η διεξαγωγή ενός επίσημου αγώνα πρωταθλήματος Β' κατηγορίας, χωρίς όμως "νόμιμους" διαιτητές. Το ματς διεξήχθη κανονικά και το αποτέλεσμα μέτρησε επίσημα!!!

Κι όμως λοιπόν συνέβη και αυτό. Ας δούμε όμως πως ακριβώς εξελίχθηκε αυτή η υπόθεση, την οποία, ελάχιστοι είναι αυτοί που την γνωρίζουν.


Προσωπικό αρχείο : Δημήτρης Κουτσής (Εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ - sentranews.gr)


Πριν 30 χρόνια, λοιπόν, την Μεγ. Τετάρτη 11 Απριλίου 1990 (σαν χθές δηλαδή), ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο γήπεδο της Τσάκωνης και ώρα 16:30 ο αγώνας για το πρωτάθλημα Β' κατηγορίας μεταξύ των ομάδων Π. Μελάς Τσάκωνης - Κεραυνός Χρυσής.

Το ματς παρουσίαζε και βαθμολογικό ενδιαφέρον, μιας και οι δύο ομάδες ήταν ανασφαλείς βαθμολογικά σε ότι αφορά την παραμονή τους στην κατηγορία, και ήταν στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής ημέρας, δηλ. πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Οι ομάδες παρουσιάστηκαν κανονικά στο γήπεδο, όχι όμως και το διαιτητικό τρίο. Για άγνωστους λόγους, δεν εμφανίστηκαν καθόλου στο γήπεδο οι διαιτητές που είχαν οριστεί να διευθύνουν τον αγώνα. Το γεγονός αυτό, εκνεύρισε ποδοσφαιριστές και παράγοντες των δύο ομάδων και πόσο δε της ακριτικής Χρυσής, που διένυσε αρκετά χιλιόμετρα για να αγωνιστεί.

Αφού περίμεναν τους διαιτητές περίπου 15' οι παράγοντες των δύο ομάδων και προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία διεξαγωγής νέας ημερομηνίας, λόγω αναβολής αγώνα, αποφάσισαν από κοινού να συντάξουν σε κόλλα αναφοράς ένα σχέδιο Φύλλο Αγώνα, να ορίσουν μετά από συμφωνία διαιτητές παράγοντες-φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο και να διεξαχθεί ο αγώνας, με την δική τους ευθύνη.

Πράγματι, λοιπόν το ματς διεξήχθη κανονικά με διαιτητή τον Δέλλιο Πασχάλη και βοηθούς τους Τσιάτσιο Πέτρο και Μανώλη Θεόδωρο. Τελικό σκορ 4-3 υπέρ της Τσάκωνης, ενώ τελικά και οι δύο ομάδες εκείνη την περίοδο, έστω και με άγχος κατάφεραν και παρέμειναν στην κατηγορία.

Το σκορ όπως ήταν φυσικό καταγράφηκε ως επίσημο από την Ε.Π.Σ. Καστοριάς, όπως επίσης και το Φύλλο αγώνος...

Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει αν τιμωρήθηκαν οι διαιτητές που είχαν οριστεί και δεν προσήλθαν στο ματς, όπως επίσης και αν πληρώθηκαν οι διαιτητές-φίλαθλοι από την τοπική ομάδα...





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ