"

Σενάρια αναδιάρθρωσης… και πιθανή η άνοδος των δευτεραθλητών των Ενώσεων στη Γ’ ΕθνικήΔιάφορα δημοσιεύματα που επικαλούνται έγκυρες πηγές, αναφέρουν ότι όλα πλέον είναι ανοιχτά για μια εκ βάθρων ποδοσφαιρική αναδιάρθρωση, που θα αφορά την Super League, Super League 2, Football League και Γ’ Εθνική!Βαρυσήμαντες δηλώσεις για το θέμα είχαμε από τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη:

Το θέμα της αναδιάρθρωσης είναι ανοιχτό, η αναδιάρθρωση του κ. Βασιλειάδη απέτυχε σε όλα.

Έχουμε  κρατικοδίαιτο ποδόσφαιρο τριών κατηγοριών που πληρώνει ο Ελληνικός λαός μέσω της ΕΡΤ. Σαφώς και δε μας βρίσκει σύμφωνους.

Το θέμα θα το συζητήσω στην ώρα του με τα συλλογικά όργανα του ποδοσφαίρου, Super League, Super League 2, Football League  και ΕΠΟ.

Ας πάμε τώρα στα σενάρια με τις πιθανές αλλαγές

Έχουμε τρείς (3) επαγγελματικές κατηγορίες και μία (1) Εθνική ερασιτεχνική.

Επειδή το βλέπω πολύ δύσκολο ως απίθανο να συμπεριλαμβάνεται στην αναδιάρθρωση η Super League,λόγω των γνωστών προβλημάτων με τις εταιρίες που διαχειρίζονται τα τηλεοπτικά, θα αναφερθώ με τις κατώτερες κατηγορίες.

Σήμερα λοιπόν εκτός της Super League υπάρχουν:

α) Η Super League 2 σε έναν (1) όμιλο με δώδεκα  (12) ομάδες.

β) Η  Football League σε έναν (1) όμιλο με δεκατέσσερις  (14) ομάδες.

γ) Η Γ’ Εθνική σε οκτώ (8) ομίλους με εκατόν έξι (106) ομάδες.

Η Διακήρυξη των πρωταθλημάτων προβλέπει:

α) Από την Η Super League 2, προάγονται στην ανώτερη κατηγορία η πρώτη της βαθμολογίας και η δεύτερη θα διαγωνιστεί με την δέκατη τρίτη (13) της Super League, η νικήτρια ομάδα παραμένει ή θα προβιβαστεί στην Super League.

Υποβιβάζονται στην Football League η ενδέκατη (11) και η δωδέκατη (12) της βαθμολογίας.

β) Από την Football League προάγονται στην ανώτερη κατηγορία Super League 2 οι δύο (2) πρώτες της βαθμολογίας και προβιβάζονται στην  Γ’ Εθνική οι τέσσερις (4) τελευταίες.

γ) Από την Γ’ Εθνική προάγονται στην ανώτερη κατηγορία Football League οι τέσσερις (4) των οκτώ (8) ομίλων, μετά από αγώνες κατάταξης (μπαράζ) που θα δώσουν μεταξύ τους.

Υποβιβάζονται συνολικά στα τοπικά πρωταθλήματα πενήντα έξι (56) ομάδες και προβιβάζονται οι πρωταθλήτριες των ενώσεων πενήντα τρείς (53) συν τις τρείς (3) δεύτερες των ιδρυτικών ενώσεων, της ΕΠΟ, σύνολο 56.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ 

Θα καταργηθεί η Football League και θα δημιουργηθεί η νέα Super League 2, (Β’ Εθνική), με δύο (2) ομίλους των δεκαέξι (16) ομάδων, σύνολο τριάντα δύο (32).

α) Δώδεκα (12) από την Super League 2

β) Δώδεκα (12) από την  Football League

γ) Οκτώ πρωταθλήτριες (8)  της Γ’ Εθνικής.

Σύνολο τριάντα δύο (32).

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ


Για την Γ’ Εθνική ή Δ’ Ερασιτεχνική περιφερειακή, (άγνωστο τι ονομασία θα δοθεί), είναι απροσδιόριστος ο αριθμός των ομίλων και ομάδων.

Τούτο είναι πιθανό να αποφασιστεί στην γενική συνέλευση της ΕΠΟ.

Ακούγεται για δέκα  (10) ή και για δώδεκα (12) ομίλους των δεκαέξι (16) ή δεκαοκτώ (18) ομάδων, σύνολο εκατόν εξήντα (160), ή εκατόν ενενήντα δύο (192) ή διακόσιες δέκα έξι (216)!

Εδώ θα γίνει παιχνίδι με τις ενώσεις ενόψει εκλογών με άλλοθι τον κορωναϊό(!!!), ίσως προαχθούν από τις ενώσεις και οι δεύτερες ομάδες σύνολο πενήντα τρείς (53, ή από αγώνες κατάταξης (μπαράζ) οι είκοσι οκτώ(28)!!! Επαναλαμβάνουμε, όλα είναι ανοιχτά.

www.sportstonoto.gr
 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ