"


Κορονoϊός - Χριστίνα Λαπόρδα /Βασίλης Καραστέργιος από το Πρέστον της Αγγλίας

Η επικαιρότητα τρέχει και το sentranews.gr σας ενημερώνει με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση

Τo sentranews.gr συνεχίζει την προσπάθειά αναζήτησης Καστοριανών, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να μας μεταφέρουν και να μας περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές όπου ζούνε, σχετικά με την πανδημία του Κορονοϊου.

Σήμερα το κανάλι του sentranews.gr θα ταξιδέψει στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Πρέστον όπου και θα συνομιλήσουμε με τον Βασίλη Καραστέργιο και την γυναίκα του την Χριστίνα Λαπόρδα, δύο ανθρώπους που για πολλά χρόνια δραστηριοποιούνταν κυρίως με Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών κ.α. επαγγελματικά στην πόλη της Καστοριάς.

Ωστόσο, η κρίση και η αβεβαιότητα για το μέλλον, ανάγκασε πριν τρία χρόνια, την Χριστίνα Λαπόρδα να κάνει αίτηση στο Πανεπιστήμιο του Πρέστον, προκειμένου να προσληφθεί ως καθηγήτρια, μιας και είχε όλα τα τυπικά προσόντα και πτυχία. Η αίτηση έγινε αμέσως δεκτή, η Χριστίνα διορίστηκε και μαζί με τον σύζυγό της και τον έναν γιό τους που θα σπούδαζε εκεί, μετανάστευσαν το 2018 στο Πρέστον της Αγγλίας. Μια πόλη που βρίσκεται στη μέση της χώρας, με πληθυσμό 150,000 κατοίκων, η οποία στηρίζεται στους φοιτητές, αφού χαρακτηρίζεται ως πανεπιστημιούπολη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ SENTRA NEWS ΣΤΟ YOUTUBE ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Το ίδιο διάστημα, ο Βασίλης Καραστέργιος, άνοιξε μία επιχείρηση Greekoyzina, προσφέροντας ποικιλία προϊόντων, με πολλά υλικά να τα εισάγει από την Ελλάδα.
Τόσο ο Βασίλης, όσο και η Χριστίνα, αναφέρθηκαν για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στο Πρέστον και γενικότερα στην Αγγλία, καθώς επίσης και για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην χώρα, αλλά και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τον Κορονοϊό.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ SENTRANEWS ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Όπως είναι φυσικό και οι δυο τους ενημερώνονται καθημερινά για την κατάσταση και τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην πατρίδα τους την Καστοριά, η οποία έχει πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία του κορονοϊού, και βρίσκεται κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, εκφράζοντας έντονα την ανησυχία και την αγωνία τους, για τις διαστάσεις που έχει πάρει η ασθένεια αυτή στην Καστοριά, η οποία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, ενώ θρηνεί μέχρι σήμερα 8 ανθρώπους.

Η σκέψη τους, καθημερινά και στην Καστοριά, αλλά και στην Βέροια, όπου έχουν γονείς, συγγενείς και φίλους, εκφράζοντας έντονα την αγωνία και την ανησυχία τους για την περιοχή, όπως και για τον δεύτερο γιο τους, που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στην Νάουσα.
Κάθε μέρα και σε άλλη χώρα... σας ταξιδεύει το sentranews.gr

Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΙΣ 14:00
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ